TRABZON BARO BAŞKANI AV. SUİÇMEZ, YENİDEN ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, ekim ayında yapılacak baro seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yapan Suiçmez, şunları söyledi:

“Baroların 2020 yılının Ekim ayında yasal olarak yapması gereken genel kurulları, hukuka aykırı bir şekilde geçen sene engellendi. 

Bir kez dava açtık. Maalesef dava da Trabzon İdare Mahkemesi’nde reddedildi. Süreç olarak yaşanan aylardan sonra nihayet seçimlerin yapılabilmesine izin verildi. Dolayasıyla biz de Trabzon Barosu Yönetim Kurulu olarak 02.03.2021 tarihlerinde seçimlerimizi yapma kararı aldık. 

Daha önce 2021 yılında ertelenen seçimlerden önce de Trabzon Baro Başkanlığı için adaylığımı açıklamıştım. Ancak kamuoyunda bu dönem aday olup olmadığım yönünde çeşitli spekülasyonlar olunca bugün adaylığımı tekrar huzurunuzda ilan etme ihtiyacı duydum. 

Öncelikle Cumhuriyetle özdeşleşen Trabzon Barosu'nun ilk kadın baro başkanı olma onurunu bana yaşatan Trabzon Barosu üyesi meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yarım kalan işlerimizi tamamlamak, meslek sorunları ve hukuk devleti sorunları üzerindeki hak temelli çalışmalarımızı yapmak üzere bir kez daha oylarına talibim.

“HER MESLEKTAŞIM BU GÖREVE LAYIK”

Trabzon Barosu'nda görev yapan ve yasal anlamda süresini tamamlayan her meslektaşımın bu göreve layık, yakıştığını düşünüyorum. Eminim herkes elinden geleni yapmaya çalışacaktır. Kamuoyuna nasıl yansıyor bilemiyorum ama Trabzon Barosu Genel Kurulu, ortamı çok güzel analize ederek gerekli olan oy seçimini yapıyor. Önemli olan germeden, yapılabileceklerin anlatılması şeklinde yarış ortamının sağlanması.”

“TRABZON BAROSU, SİYASET BARO SEÇİMLERİNE KATILDIĞI ZAMAN TEPKİ GÖSTERMEKTEDİR”

Siyasetin seçimlere karışıp karışmadığını, düşünüp düşünmediği sorusuna ise Suiçmez, şu yanıtı verdi:

“Ben yaşadım biliyorum. Trabzon Barosu, siyasetin baro seçimlerine katıldığı zaman tepki göstermektedir. Geçen seçimde bu tepkiyi gösterdi. Dolayısıyla bizim ne düşünüp düşünmediğimiz önemli değil. Ben çok eminim, Trabzon Barosu seçimlerine siyasetin karıştırılması durumunda gerekli olan cevabı en güzel şekilde vermiştir, vereceğini de düşünüyorum.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber