TRABZON KENT KONSEYİ ‘ORTAK AKIL’ TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR 

Trabzon Kent Konseyi, Ortahisar Kent Konseyi ve Akçaabat Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Beşirli sahil düzenlemesi ve dolgu alanı konusunu görüşmek üzere toplantı gerçekleştirildi. Trabzon Kent Konseyi’nin Zağnos Vadisi'nde bulunan binasında yapılan toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk, Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Vural Fettahoğlu ile Kent Estetiği Şube Müdürü Elif Baykan katıldı.

PROF. DR. KARAL: ORTAK AKIL HAKİM OLMALI
Toplantının önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, belediye adına toplantıya katılan başta daire başkanları olmak üzere tüm katılımcılara ve Ortahisar ile Akçabaat kent konseylerinden toplantıya katılan başkan ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. Bu tür toplantıların yapılmasının önemli olduğunu belirten Karal, ortak aklın hakim olması adına şehre yönelik proje ve fikirlerin karşılıklı istişarelerle ortaya konulabileceğini vurguladı. 

BEKLENTİ, ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERİNİ İLETTİLER 
Prof. Dr. Hasan Karal’ın açılış konuşmasından sonra Kent Estetiği Şube Müdürü Elif Baykan, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde sürdürülen çalışma ve projelere yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve Yürütme Kurulu üyeleri ile Ortahisar Kent Konseyi adına toplantıya katılan Ahmet Altunay başta Beşirli dolgu sahası ve peyzaj düzenlemeleri olmak üzere daire başkanlıklarının sorumluluk alanlarına giren konulardaki beklenti, eleştiri ve önerilerini ilettiler. Daire başkanları dile getirilen beklenti, eleştiri ve önerilere  ikna edici cevaplar vererek toplantının verimliliğine önemli katkıda bulundular. 

TAHKİMATLAR İVEDİLİKLE TAMAMLANMALI
Her üç kent konseyi de Akçaabat'tan başlayıp Moloz mevkiine kadar devam eden sahil dolgu düzenlenmesinde, özellikle tahkimatların ivedilikle tamamlanması konusunda fikir birliğine vardı. Bu konunun DLH tarafından bir an önce yapılması gerektiği ve kent konseyleri olarak konunun takipçisi olunacağı vurgulandı. Zira bu tahkimatlar hem deniz hayatı hem de yapılan çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesi için son derece önemli görülmektedir.

YÖRESEL MEYVE AĞAÇLARINDAN SEÇİLMELİ
Toplantıda özellikle üstyapı çalışmaları esnasında tekrar bir araya gelinmesi ve bu konuda kamuoyunu memnun edecek projelerin hayata geçirilmesi üzerinde hemfikir olundu. Ayrıca bu bölgede yapılacak ağaçlandırma ve çevre düzenlemelerinde seçilecek ağaç ve bitkilerin başta portakal, limon ve mandalina olmak üzere yöresel meyve ağaçlarından seçilmesinin son derece doğru bir tercih olacağı konusunda mutabakat sağlandı. 

MEMNUNİYET VERİCİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ
Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk, Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar ve Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Vural Fettahoğlu, Bahse konu alanda sadece ilk etaptaki bölgede 1200 metre civarında bir plaj alanı olduğunu, ayrıca 2000 taşıtlık bir otopark planlandığını ve bisiklet yolları ve park alanları ile yürüyüş alanlarının mevcut olduğunu vurguladılar. Özellikle bu bölgede yapılacak su sporları alanları ile sosyal alanlar tüm üyelerce memnuniyet verici olarak değerlendirildi. Bu bölgede projelendirilen iç yolun yalnızca park alanlarına ulaşmak ve maç günleri ana yolda meydana gelen trafik sıkışıklığını önlemede etkili olacağı dile getirildi.

YOL: ENGELLİLER UNUTULMAMALI
Toplantıda gündem dışı olarak ise şehirde özellikle son günlerde artış gösteren bin binlerin biraz daha kanunun el verdiği ölçüde bölge sınırlanmasına gidilmesi gündeme getirildi. Özellikle kaldırımlarda risk oluşturan ve ilgili ilgisiz her noktaya park edilmelerinin yarattığı tehlikeli durumlar ve trafikte yaşanan olumsuz örneklerden bahsedilerek konuyla ilgili neler yapılabileceği istişare edildi. Bin bin konusunda Trabzon Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı ve kendisi de aynı zamanda görme engelli olan Savaş Yol, yaşamış olduğu sıkıntıları dile getirerek yapılacak düzenlemenin ne derece önemli olduğunu vurguladı. Savaş Yol ayrıca sahilde yapılacak projelendirmelerde engellilerin de unutulmaması gerektiğinin üzerinde durdu. 

KAMUOYU OLUŞTURULMALI
Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da yaptıkları tüm projelerde bu konuları önemsediklerini ve ‘engelli dostu belediye‘ anlayışıyla çalıştıklarını ifade ettiler. Toplantı sonunda tahkimat konusu tekrar gündeme getirilerek, bundan sonraki süreçlerde her üç konseyin de hem tahkimat hem de şehrin olmazsa olmazı olan Güney Çevre Yolu konusunda kamuoyu oluşturmak adına birlikte çalışma azmini ortaya koyması kararlaştırıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber