Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU 21 MART’ ta, NEVRUZU, DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜNÜ KUTLAMAKTAYIZ

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

ÇIKIŞ NOKTASI TÜRKİSTAN…

TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; Coğrafya, hiç şüphesiz tarihin akışının ve medeniyetin gelişmesini sağlayan tabi faktörlerin başında yer almaktadır. İçinde bulunulan, yaşanılan ve hayatın imkânlarını sunan Türkistan coğrafyamız ise, akarsuların, denizlerin, bitkilerin ve iklim faktörlerinin temel özelliklerini oluşturmaktadır. Allah’a şükrediyoruz…

21 Mart’ın, nevruz bayramı olarak da kutlanmasında coğrafyamızın sunduğu tabi özelliklerinin yanında, kültürel varlıkları bakımından da çok anlamlıdır. Her varlık diğer bir varlığı okuyarak kulaklarına fısıldamaktadır.

O halde Nevruz’u anlamak için, doğru kaynakların değerlendirilmesini ve objektif bakışla kamuoyu oluşturulmasına katkı konulmasını milletin hizmetinde olan kamu Çalışanlarının temsili TÜRKAV olarak önemli görmekteyiz. Ve TÜRKAV olarak 21 Mart’ ta Nevruz’ la öteden beri Türklerin Ergenekon’dan çıkışı ile… börtü böceğinin bile canlandığı dem olan idealle günün anlamını ifade ederek gelmekteyiz...

İnsanların birliğinin tesisindeki ayni inançla, aynı ülkü etrafında bir ve beraber toplanılmasını çok önemli gören TÜRKAV, NAVRUZ’ u ortak hafızanın yaşaması içinde ÖNEMLİ GÖREREK kutlamaktadır. NEVRUZ’LA TEK DÜŞÜNCE ETRAFINDA BİRLİK SAĞLANMIŞTIR.

TÜRKAV olarak ifade ediyoruz ki; Nevruz’la herkesin inanç ve yerel özellikleri tek düşünce etrafında birleşerek sağlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de dünden devraldığı mirasla nevruz’ u kutlayarak birliği sağlamaktadır.

Kağanlar, Başbuğlar ve Göktürk Han’ları Cülus törenleri düzenleyerek “nevruz kurultayı” yapmışlardır. İnsanların birliğini ve ayni ülkü etrafında toplanmalarını çok önemli gören TÜRKAV, ortak hafızanın yaşamasında Nevruz’u kutlamak önemli yer tutmaktadır.

Bizi bir arada tutan öz müşterek; ideallerimizdir. Bu ideallerimiz; bir olmak, var olmak, varlıklı olmaktır.

Düşüncelerimizi sağlayan da Türk Kültür unsurlarıdır. Yani, nevruz, her yönüyle Türk geleneği ve bayramıdır, baharın habercisidir, ilkyaz bayramıdır.

Nevruz’ u, börtü böceğinin bile canlandığı dem olan idealle kutlamaktayız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber