“Trabzon’da bir an önce Turizm Fakültesi kurulmalıdır”

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Aşıkkutlu, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, yeni fakülteler açmak için de girişimlerde bulunduklarını söyledi.

“TURİZM FAKÜLTESİ BÜYÜK İHTİYAÇ”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon ve bölgede büyük bir turizm hareketinin olduğunu ve sektörün en düşük seviyeden en yüksek seviyeye kadar elemana ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, “Bu anlamda Trabzon’a acilen bir Turizm Fakültesi kurulmasının gerekliliğine inanıyoruz. 4 yıllık eğitim – öğretim programlarından mezun olacak kalifiye kişiler bölgedeki turizm sektörüne büyük katkı verecektir. Özellikle yönetici pozisyonunda kişilere ihtiyaç var” dedi.

Çelebi, “Ayrıca sektörden bize gelen en büyük sorunlardan biri de turist rehberi konusunda yaşanan sıkıntılardır. Bu nedenle bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, gerekirse rekreasyon yönetimi bölümlerinin de bulunduğu Turizm Fakültesi’nin açılması Trabzon ve bölge için gerekliliktir. Çevre illerdeki üniversiteler bünyesinde Turizm Fakülteleri bulunmaktadır ama Trabzon, hem bölgenin merkezi olması hem de yaşanan büyük turizm hareketi nedeniyle Turizm Fakültesi’ne ihtiyaç duymaktadır. Trabzon’da öğrenciler için staj imkanları da fazladır. Bu konuda üniversitelerimize elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber