TÜRK HAVA KURUMU’NDAN ANLAMLI KAMPANYA

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Her yıl ülke genelinde toplanan fitre ve zekâtlar ile gençlerin havacılık faaliyetlerini destekleyen asırlık kurum THK, Bu yıl aldığı kararla toplayacağı fitre ve zekât gelirlerinin % 60'ını depremzedelere paylaştırmaya karar verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Hava Kurumu Rize Şube Başkanı Mehmet Demir "16 Şubat 1925 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün himayelerinde kurulan Türk Hava Kurumu, bir asra yaklaşan şerefli mazisinde halktan topladığı bağışlarla ayakta kalmayı başarabilmiş bir kurumdur. Genel bütçeden hiç yardım almadan bugünlere kadar gelebilmiştir. 2023 yılında 97. kuruluş yıl dönümünü kutlayan kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde diğer STK'lar gibi sorumluluk almış ve depremzedelerin yardımına koşmuştur. Toplanılan ayni yardımlar genel merkez kanalı ile deprem bölgesindeki afetzedelere ulaştırılmıştır. THK gönüllülerinden oluşturulan ARAMA-KURTARMA ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.

Başkan Mehmet Demir “THK’nın aktif olarak 385 adet şubesi vardır. Bu şubelerde görev alanlar GÖNÜLLÜLÜK esasına göre çalışmaktadır. THK’nın Şube Yönetim Kurullarında görev alanlar hiçbir ad altında ücret almamaktadırlar. Alınan karar gereği 2023 yılı Ramazan ayıyla birlikte toplayacağımız FİTRE –ZEKÂT gelirlerinin % 60’ını depremzede vatandaşlara dağıtılacak. Kalan % 40’lık kısım ile de havacılık faaliyetlerimize devam etme kararı alınmıştır. Bu vesileyle tüm Rize halkını yardıma çağırmaktayız.”

Ramazan ayı boyunca THK Rize Şubesinin sürekli açık olacağı ve her türlü NAKDİ yardım yapmak isteyenlerin hizmetinde olacağı belirtildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber