“Deprem bölgesinde görev yapan tüm arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederiz”

AFET EĞİTİM PARKI PROJESİ KONUŞULDU

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret eden AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve gönüllüler katkıları için teşekkür etti. Ofluoğlu, Ortahisar Belediyesi’nin çalışmalarına her zaman destek verdiğini belirterek, “Depremin ilk saatlerinde yola çıktık ve Kahramanmaraş’ta arama – kurtarma faaliyetlerini icra ettik. Bu süreçte ekibimize araç desteği sağlayan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyarette ayrıca Ortahisar Belediyesi’nin Afet Eğitim Parkı Projesi de görüşüldü. Bölgede örnek olarak gösterilebilecek projeyle ilgili bürokratik işlemlerin sona erdirildiğini belirten Başkan Genç, “En kısa zamanda inşaatına başlamayı amaçlıyoruz. Bu proje gerçekten örnek olacak” diye konuştu. Genç, “Biz de belediye olarak ekiplerimizle bölgedeyiz. Ayrıca arama kurtarma ekibi kurmak için de çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Bu anlamda AKUT Trabzon ekibinin de desteği bizi mutlu edecektir” ifadesini kullandı.

MUMCU’DAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tüysüz, AKUT Trabzon ekibi yerleşkesini ziyaret etti. AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve gönüllülerle görüşen Mumcu, deprem bölgesine kendisinin de gittiğini ve oradaki büyük yıkımı gördüğünü ifade ederek, “Tüm Türkiye tek yürek oldu ve adeta deprem bölgesine aktı. Depremin ilk anlarından itibaren can kurtarmak için mücadele eden tüm arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu da Kahramanmaraş’ta yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Oradaki diğer ekiplerimizle birlikte toplam 118 operasyon gerçekleştirildi. 53 vatandaşımızı enkazlardan canlı olarak tahliye ettik. Maalesef 28 vatandaşımızın da naaşını enkazdan çıkardık. Bu arada enkaz altında kalmış 3 hayvanı da kurtardık. Dileğimiz Trabzon’un ekibimize daha fazla sahip çıkması ve yardımcı olmasıdır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber