TÜRKAV 34 kuruluş yıl dönümünde  ATATÜRK'ÜN huzuruna çıktı

Değerli protokol, kıymetli varlıklarınızla zaman ayırarak sorumluluğunuzu taşımanız ve bugünü anlamlandırmanız nedeniyle hepinize yönetim kurulu adına da ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyorum. Vakıf, Türk kültür medeniyet tarihinin en önemli kurumlarının başında gelmektedir. Sosyal ve hukuki müessese haline gelen vakıf anlayışına Cumhuriyetimiz de sahip çıkmıştır. Günümüzde de vakıflarımız tarihimizdeki önemli görevini daha da zenginleştirerek korumaktadır. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı kısa adı TÜRKAV, demokratik kitle varlığının yanında, Kamu Çalışanlarının ve hizmet alanlarının bütününde amacını gerçekleştirmektedir.

Genel Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfımızla Kamu çalışanları, Hukuki haklarını bilen ve kullanması sonucu Ülkemizde demokrasinin yeni bir devri açılmıştır. Şüphesiz bu güzel manzarayı izah edebilecek birçok sebep vardır.

Bir gemi kalkar limandan büyük denize. Sefer başlamıştır bugünden kaptan ey kaptan. Diyerek devam eden anlatımla Ta içimden bir ses duyuyorum, Yuvama dönüyorum diye, O ses ve yuva TÜRKAV olmuştur. O, ses sizin sesiniz olmuştur. Demokrasilerde Sivil toplum Kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, Odaların ve sendikaların yerinin öneminin yanında, siyasal erkinde önemli yeri olmaktadır. Devletin, uygar devlet olabilmesi için, millet, vatan, kurumsallaşma ve bağımsızlık esaslarının tamamen olmasında, birbirleriyle bütünleşmesinde önemli konuma sahip TÜRKAV, devletini ve milletini karalamayan, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen demokrasinin gereklerine katkı sunan sorumlulukla var olmaktadır. Ve Yoluna devam etmektedir.

Saygı değer hazurun; Vakit, Türkiye’yi zayıflatmak, bölgesinde zora sokmak, gerekirse bölmek gibi çabalarıyla var olanlar karşı TÜRKAV’ la; uyanık olmak, birlik olmak vaktıdır. Vakit, tarihi- medeniyet müktesebatımıza uygun idealleri gerçekleştirmek için Türklüğün yeni bir atılımla güç kazanması için birlik olma vaktıdır. Vakit, Hiçbir oluşumun devletin bekasından önemli olamayacağı vaktıdır. Vakit, Türkiye’ de Cumhuriyet ve demokrasinin kurumsal yönü, yani kâğıt üzerinde yazılanlar değil, uygulamada ortaya çıkan biçimini anlama vaktıdır. Bu noktada hemen ifade etmek isteriz ki; Türk Kamu yönetiminin en önemlisi liyakat, verim ya da başarım düşüklüğüne karşı TÜRKAV’ la beraber birlik olma vaktıdır. Çünkü Umut ile umutsuzluğun birbirleriyle yarıştığı durumlarda TÜRKAV umut ışığı olmuştur. TÜRKAV’ da kamunun bütün alanlarında 34. yıldır sosyal ve hukuki haklarla tarihi müessese olarak var olmaktadır. Saygı değer huzurun, Bu gün burada 34 yıl dönümümüzde ATATÜRK anıtına çelenk sunumumuzu hep beraber yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizin kurucularına minnet ve şükranlarımızı ifade etmekteyiz.

Gazetecilerle, basınla bugünün anlamını paylaşmak üzere bir aradayız. Kamu Çalışanları Neden olmazsa olmazdır? Neden Vakıf anlayışının farklılığı ve geniş sorumluluk alanı bulunmaktadır? TÜRKAV, Kamunun bütününde temsili olduğundan “olmazsa olmazdır” Kamu Yönetim anlayışıyla, Kamu düzeninin sağlanmasında insanımıza her şartta hizmet sunan kesim olması itibariyle “olmazsa olmazdır” İnsanların huzuru için devlet hizmetlerini vatandaşlara getiren kesim olma sorumluluğunu da yerine getirdiğinden “Olmazsa olmazdır” Türk Milletinin, güçlü ve kuvvetli varlığıyla tarihi geçmişi nedeniyle de “olmazsa olmazdır” Millet iradesinin temsili TBMM’dir. Ve aldığı kararları Kamu Çalışanlarınca uygulandığından “Olmazsa olmazdır”

Bir milleti yok edebilmek meşru nizamın kaybolmasından geçer. Kanun hâkimiyetinin sağlanmasını uygulayan Kamu Çalışanları olduğundan “Olmazsa olmazdır” Kamu Çalışanları beyin gücünü temsil ettiğinden toplumun gelişmesine ve insanların aydınlanmasında önemli görevler yerine getirdiğinden “Olmazsa olmazdır” Kamu Çalışanları milletle devleti bütünleştirdiği için “olmazsa olmazdır” Tarihden günümüze insanların doğru düşünülebileceğine olan saygının yanında, en doğruyu düşünmede insanların bir ve beraber olmasına olan inancı Vakıf teşkilatlanmasını önemli hale getiren TÜRKAV ‘da, bu teşkilatlanmanın en zirvesidir.

ANAYASAL SİSTEM İÇİNDE VAR OLUNMUŞTUR Türkiye’nin yönetim şekli anayasadır. Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde de Kamu yönetimi tarihinin her döneminde var olmuştur. TÜRKAV, sorumluluğu olan alanda insanlık sevgisinden, dayanışma duygusundan kaynaklanan tarihi müessese ile 34 yıldır sosyal ve hukuki haklarla hizmet etmeye devam etmektedir. TÜRKAV’ in, Kuruluşundan günümüze kadar, kuruluşunda ve yönetimlerinde, denetiminde ve istişare kurullarında görev almış olanlara teşekkür ederek şükranlarımızı sunuyorum. Ve hayatını kaybedenlere Allah’ta rahmet, emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber