TÜRKİYE 2.DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İKİZDEREDE YAPILDI

İSMET KÖSOĞLU

İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ‘’şampiyonaya destek olan herkese ilçem adına teşekkür ediyorum’’ dedi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’’şampiyonaya destek veren yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. İlk kez geçen yıl yaptığımız Dağ Kayağı Şampiyonasını ikinci kez Cimil’de yapmaktan mutluyuz. Şampiyonamız Türkiye Dağcılık Federasyonu takvimine giren girmiştir. Bugün 2.Dağ Kayağı Şampiyonasını yaptık. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi burada da kış mevsimine göre gördüğünüz gibi kar az. Bundan sonra nasip olursa Türkiye Dağ Kayağı Federasyonunun ’da desteği ile Rize Cimil'de Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasını yapmak istiyoruz. Dağ kayağı için burada gençlerimizi yetiştirmek istiyoruz. Karadeniz Bölgesinde de bu sporun yapılabilirliğini göstermek istiyoruz. Bizim gençlerimiz bu coğrafyayı iyi bilir ve kar yabancısı değildir’’ dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar “Cimil bölgesi özellikle yapısından dolayı bu spora uygun. Uygunluktan dolayı 2.kez Dağ Kayağı Şampiyonasını Rize Cimil köyünde yapıyoruz. Dağ kayağı bakir yerlerde yapılıyor. Şampiyonaya katılan Sporcularımız bir senedir bu şampiyonaya hazırlandı. Buradaki yarışmanın ardından milli takım ve olimpik kadroları oluşturacağız. Buradaki sporcular milli kampa katılacaklar. Sporcularımız yurtdışında ülkemizi temsil edecek. Federasyon olarak biz Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonuna üyeyiz. 2.Şampiyonamızdan sonra İkizdere Cimil bölgesi 2024 yılı içinde faaliyetimize alınacaktır. Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak bu bölgede uluslararası ve Dünya Şampiyonlukları da yapmak istiyoruz. Cimil vadisi şampiyonluklara çok uygun coğrafya’’ dedi.

İkizdere ilçesinin en yüksek köylerinden 2400 m rakımdaki Cimil Köyünde 2.Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası yapıldı. Birçok bölgeden 70 sporcunun katıldığı yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu desteğiyle yapılan Şampiyonaya Rize Valiliği, Rize Belediyesi, İkizdere Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Rize İl Özel İdaresi de iş makineleriyle katkıda bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber