AB Türkiye Delegasyonu heyeti TTSO’yu ziyaret etti

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un tarihi, kültürel ve ticaret geçmişi hakkında konuk heyete detaylı bilgi verirken, çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı. Hacısalihoğlu, büyük bir turizm hareketinin yaşandığı Trabzon’un doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleriyle de ön plana çıkan bir kent olduğunu belirterek, “Avrupa’dan turistleri de şehrimize bekliyoruz. Tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan Trabzon’da turistleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

“TRABZON, GENİŞ HİNTERLANDININ ÖNEMLİ BİR YATIRIM NOKTASIDIR”

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un yabancılar açısından çok uygun bir yatırım bölgesi olduğunu belirterek, “Trabzon; hinterlandındaki İran, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler, Rusya Federasyonu gibi ülkelere baktığımızda güvenli bir yatırım bölgesidir. Ayrıca lojistik olanakları da güçlüdür. Yatırım Adası Endüstri Bölgesi projemiz de bu fikir doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Ülkelerinizde Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen firmaların, bu saydığımız geniş hinterlanda ulaşmak için Trabzon’a yatırım yapmaları yararlı olacaktır” ifadesini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzenidou ise Başkan Hacısalihoğlu’na misafirperverliği için teşekkür etti. Pertzenidou ve beraberindeki heyet, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de ziyaret ederek eserler hakkında detaylı bilgi aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber