“ABD’ye ihracatta başarı hikâyesi çıkarmak istiyoruz”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda üyelerinin ABD’ye ihracat yapmak istekleri olduğunu ve buradan bir başarı hikayesi çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Üyelere sürekli dışa açılması konusunda destek verildiğini ve ihracata başlamanın önemli olduğunu belirten Hacısalihoğlu, “ABD’nin Şikago şehrinde TOBB Türkiye Ticaret Merkezi açıldı. Bu Anadolu’daki bütün illerimiz ve Trabzon için büyük bir şanstır. ABD’ye ihracata odaklanmamız lazım” dedi. Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hedefimiz üyelerimizin yurt dışında atacağı adımlarda odamızın ve TOBB Türkiye Ticaret Merkezi’nin desteklerini en iyi şekilde kullanmalarına olanak sağlamaktır. ABD pazarı bizim için çok önemli bir pazardır. Nüfusu çok fazla, alım gücü çok yüksek. Bu ülkeye ihracat gerçekleştirmek artık çok zor değil. Malımızı bir konteynıra yüklemek yeterli. Bütün işlemleri ve ihracatı gerçekleştirmede ABD’nin Şikago şehrinde açılan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi’nin destekleri var. Bu hizmetin sağlanmasında TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na camiamız adına teşekkür ediyorum.”

TOBB ŞİKAGO TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ

TOBB Şikago Türkiye Ticaret Merkezi’nin tanıtım filmi izlenmesinin ardından TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Şikago Türkiye Ticaret Merkezi hakkında bir sunum yaparak ayrıntılı bilgiler verdi. Ciritoğlu, TOBB tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet göstermek üzere ABD’nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden Şikago’da ilk Türk Ticaret Merkezi’nin kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

“ABD; 2.5 trilyon dolarla dünyanın en büyük ithalatçısı, 350 milyonu aşan nüfusa sahip, 17 trilyon doları aşan GSYİH ile serbest piyasa ekonomilerinin global lideri ve dünyanın en büyük tüketici ülkesi. Her kaliteden ürünü ithal ediyor. TOBB tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet göstermek üzere ABD’nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden Şikago’da ilk Türkiye Ticaret Merkezi TTM kurulmuştur. Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçekleştirilmesi için köprü rolü oynaması  planlanan TOBB TTM Şikago’nun 4 ana stratejik  hedefi bulunmaktadır. Tedarik zinciri oluşturulması ve çeşitlendirilmesi, yeni satış kanallarının oluşturulması, ortak girişim ve teknolojik ortaklıkların oluşturulması ve doğrudan yatırımlar ana hedeflerimiz arasındadır. Türk profesyonellerden oluşan yönetim kadrosu ile Türkiye şirketlerine tek durak ofis vizyonuyla hizmet vermeye 2020 yılının Ekim ayı sonu itibarıyla başlanmıştır. Hedef sektörlerimiz, makina ve mekanik cihazların aksam ve parçaları, elektrikli makina ve cihazlar aksam ve  parçaları, Otomotiv yan sanayi ve yedek parçaları, mobilya, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, inşaat malzemeleri, doğal taş, çimento, tekstil ve hazır giyim, PPE Ürünleri, Gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksamı ve yedek parçaları ile alüminyum ve alüminyumdan eşyalardır.”

Katılımcılara TOBB TTM Şikago’nun işleyişi hakkında ayrıntılı bilgi veren Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu’na sunumun sonunda Başkan Hacısalihoğlu tarafından plaket verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber