Sri Lanka - Trabzon online iş görüşmeleri gerçekleştirecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu Atilla Ataman ile TTSO yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Büyükelçi Mohamed Rizvi Hassen ile işbirliği konuları görüşüldü. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Sri Lanka ile Trabzon arasındaki ticareti artırmayı istediklerini söyledi. Trabzon’un ticaretini ve sanayi ürünlerini anlatan filmin sunumunun ardından yapılan toplantıda konuşan Başkan Hacısalihoğlu,  “Sri Lanka’nın ne kadar önemli bir ülke olduğunu biliyoruz. Amacımız geçmişteki çalışmalarımızı daha ileri seviyeye çıkarmaktır. Sri Lanka ile Trabzon arasında online ortamda bir toplantı düzenleyelim ve konulara göre de ticari geleceğimizi planlayalım” dedi. Trabzon’un ticareti ve ekonomisi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzon’da dört organize sanayi bölgemiz var. Birçok sektörde üretim bulunuyor. Trabzon’dan 100’ün üzerinde ülkeye 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Trabzon ekonomisinde sektörlerin dağılımına baktığımızda ticaretin payı yüzde 18, tarım yüzde 17, ulaşım yüzde 16, sanayi yüzde 14, inşaat yüzde 7 ve yüzde 26 oranında da diğer sektörler yer alıyor. Trabzon her sektörde faaliyeti bulunan bir iş camiasına sahiptir. Trabzon’daki üye firmalarımız ile her sektörde iş birliği ve ticaret yapabilirsiniz.”

Ülkesindeki gelişmeleri anlatan ve birçok ticari fırsatlar bulunduğunu belirten Büyükelçi Mohamed Rizvi Hassen, Sri Lanka’da ekonomisi güçlü iş adamlarının Trabzon ile ikili ilişkileri geliştirebileceğini ifade etti. Büyükelçi Hassen, “Bütün dünyada olduğu gibi pandemi sonrasında Sri Lanka ekonomisi de toparlanmaya çalışmaktadır. Bu zor dönemde dahi Trabzon’a iş birliği görüşmeleri yapmak üzere gelmemin bir nedeni var. Zor dönemlerin her zaman önemli fırsatlar da yaratacağının bilincindeyiz” dedi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ziyaretin anısına Büyükelçi Mohemed Rizvi Hassen’e plaket takdim etti. Büyükelçi Hassen ayrıca TTSO Özel İpekyolu Müzesini de gezerek eserler hakkında detaylı bilgi aldı ve müze defterini imzaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber