banner240
banner237
banner238

BU BİR SAVAŞ DEĞİL OPERASYONDUR

ZEYTİN DALI HAREKATI TERÖR UNSURLARINA YÖNELİKTİR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altunbaş, art niyetli sivil toplum kuruluşlarının ve kişilerin harekata gölge düşürmeye çalıştığını ifade ederek, milli irade ruhunun korunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin sınırlarının güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu ve terör örgütlerinin varlığını ortadan kaldırmak için mücadele verdiğini söyleyen Altunbaş, “Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile terör unsurlarının sınırlarımıza yönelik tehditlerini ortadan kaldırmak, bölge barışının yeniden tesisi ve olası bir terör devletinin kurulması planının engellenmesini sağlamaktadır. Harekat bir savaş değil, terörün yok edilmesi noktasında gerçekleştirilen bir operasyondur. Savaşlarda olduğu gibi bir millete veya bir devlete karşı bir hareket söz konusu değildir. Bu sebeple savaş değil, bir operasyondur” ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın niceliğine ve niteliğine gölge düşürmeye çalışanların söz ve eylemlerinde daha dikkatli davranması gerektiğini hatırlatan Altunbaş, “Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, tüzel kişi ve kuruluşlar Türkiye’nin gerçekleştirdiği operasyonu çok iyi okumalı ve anlamalıdır. Türkiye’nin adil, insancıl ve barışçıl tutumlarına zarar vermemeye azami gayret gösterilmelidir. Mehmetçiğin yaptığı operasyon sadece Türk halkını ve devletinin değil, Ortadoğu dahil olmak üzere terörden zarar gören tüm ülkelerin ve milletlerin çıkarınadır. Şanlı Türk Ordumuz özgürce ve insanca yaşamak isteyenlerin yaşamasına engel olanların etkisiz hale getirilmesi için oradadır. İnsanlığı hedef alan terör örgütlerinin öldürdüğü masum sivillere, asker ve polislere ses çıkarmayanların terör örgütlerinin yüzünü güldürecek söz ve eylemlerde bulunmaya hakkı yoktur” diye konuştu.

Türk Milleti olarak 15 Temmuz sonrası oluşan Yeni Kapı ruhunun devam ettirmeleri gerektiğini söyleyen Altunbaş, “Milletimiz 15 Temmuz’da, 7 Ağustos’da olduğu gibi bir ve beraber olmalıdır. 15 Temmuz ile birlikte oluşan Yeni Kapı ruhunu bozmaya, milli birlik ve beraberliği zedeleyecek şekilde davranmaya çalışmak bu millete ve devlete yapılacak en büyük ihanetlerdendir. Bizler, vatanımızın ve milletimizin bekası adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ payesinde buluşmalı ve bu yönde hareket etmeye gayret göstermeliyiz. Tüm sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin, özel ve tüzel kişilerin gayreti de eylemi de bu yönde olmalıdır. Aksi düşünülmemelidir” açıklamalarında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber