CEMAL KAŞIKÇI VAKASININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Dünyada değişen ve gelişen ekonomik ve teknolojik şartlar her türlü manipülasyonun en cahil insanların dahi anlamasına imkan sağlamış olmasından dolayı her geçen gün yeni hortumlama teknikleri geliştirmek zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Cemal Kaşıkçı olayı işte bu tekniklerden biri olarak geliştirilmiş olmalıdır. Zira böyle bir olay, dünyada bir ilktir. Şeytanın bile aklına gelmeyecek derecede ayrıntılı planlanmıştır. Bakmayın siz o kimi yazar çizerlerin acemice planlanmış şeklindeki yüzeysel yorumlarına.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan istihbaratında çalışmış, ABD nin CİA ve FBA gibi iç ve istihbarat örgütleri ile de alakalı olduğu söylenen Washington Post gibi ünlü ve yüksek tirajlı bir gazetede yazar.

Böyle bir entelektüeli yok etmek Suudi Arabistan’ın hiçbir işine yaramaz. Tam aksine bu ülkeyi dünya milletleri nezdinde şimdi olduğu gibi hak ile yeksan eder.

Suudiler bunu ABD nin bilgisi olmadan asla yapamazlar. Trump şimdi, zor durumda kalmış Suudi prensi Salman’ı koruma numaralarına yatarak, şu kadar daha para verirsen bu konuda seni aklayabilirim der gibi durmaktadır.

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmüş olduğunu kabul etmek zorunda kalan Suudiler, şimdi bunun cesedinin yerini açıklayamamaktadırlar. Öldürülmüş olduğunu açıklıyorsanız cesedini de biliyorsunuz demektir. Nerede ceset?. Bunu halen söyleyemiyorlar. Zira belli ki, bunun üzerinden de başka oyunlar oynanacak.

İlerleyen günlerde, Cemal Kaşıkçı vakasının hangi olayların fitilini ateşlemiş olduğunu hepimiz göreceğiz. Ayrıca, gelişmesi muhtemel bu olayların kimlerin işine yarayacağı da ayan beyan gün yüzüne çıkacaktır.

Kimse ABD’nin Ortadoğu’da ne işi var diyemiyor. Sanırsınız ki, Ortadoğu ülkeleri ABD’nin birer eyaleti. ABD, bu ülkelerde her türlü idari, askeri ve ekonomik tasarruflarda bulunmaktadır. Bunu bütün dünyanın gözü önünde yapıyor.

Ortadoğu’da bulunan ve adına İslam ülkesi denilen ama gerçekte İslam ile uzaktan yakından alakası olmayan bu ülkeler, kendi menfaatlerini korumak için bir araya gelip güçlü bir organizasyon oluşturabilseler ABD emperyalizmi bu kadar kolay bu ülkeleri sömürebilir mi?

Devlet olma bilincine ermemiş bu sözde İslam ülkeleri bu aşiret devlet yapıları ile yola devam ettikleri sürece bu ülkeler üzerindeki batı emperyalizmi egemenliğini sürdürecektir. Daha nice Cemal Kaşıkçılar buharlaşıp yok olacaktır.

Ne yazık ki, kısa vadede Ortadoğu’nun bu aşiret kafalı ülkeleri akıllanacak gibi gözükmüyor. Yönetenler tarafından bastırılmış, özgürlükleri gasp edilmiş insanlar sadece Allah demekle özgürleşeceklerini sandıkları sürece hiçbir şeyin değişmeyeceği gayet net ortadadır.27.10.2018

M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber