banner240
banner237
banner238

Letonya ile sağlık turizmi, somon ve alternatif enerjide iş birliği görüşüldü

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer’in de yer aldığı ziyarette, Trabzon’un ticareti ve sanayisi hakkında konuk büyükelçiye detaylı bilgi veren TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Odamızın çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 10 bini aşkın üyesi her kıtada ticaret yapmaktadır. Son dönemlerde özellikle somon üretimi konusunda ilerleme kaydediyoruz. Lezzetli ve besleyici Türk somonuna büyük talep var ve Letonya ile de bu konuda iş birliği yapabiliriz. Ayrıca sağlık turizminde büyük hedeflerimiz var. Sağlık turizmi kapsamında uygun paket turlar hazırlayacağız. Bu kapsamda Letonya ile de çalışmayı arzuluyoruz. İlimizdeki organize sanayi bölgelerinde çok çeşitli üretimler yapılıyor” dedi. Başkan Çelebi, daha geniş bir toplantıyla karşılıklı ticaret konularında görüşme yapmak üzere Letonya heyetini tekrar Trabzon’a davet etti.

LETONYA’DA EYLÜL’DE GIDA FUARI DÜZENLENECEK

Büyükelçi Vaivars, 1 milyon 800 bin kişilik nüfusa sahip Letonya vatandaşları için Türkiye’nin çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu ifade ederek, “100 binden fazla Letonyalı Türkiye’yi ziyaret etti. Ancak genellikle batı bölgelerine geliyorlar. Çok az sayıda Trabzon’a gelen vatandaşımız var. Sağlık turizmi bir alternatif olabilir. Ayrıca güneş enerjisi başta olmak üzere alternatif enerji konusunda da ortak çalışmalar yapabiliriz. Letonya bilişim ve diğer teknolojik konularda sürekli çalışıyor ve ilerleme kaydediyor. Bu anlamda da her türlü iş birliğine açığız” diye konuştu. Vaivars, ayrıca Eylül ayında Letonya’da düzenlenecek gıdan ürünleri fuarında Trabzon’dan firmaları görmek istediklerini de vurguladı.

Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Peters Vaivars, ülkesinin doğal güzelliklerinin tanıtıldığı bir fotoğraf albümünü Başkan Çelebi’ye hediye etti. Çelebi de ziyaretin anısına Vaivars’a Trabzon’un coğrafi işaretli el sanatlarından telkâriden yapılan bir hediye takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber