banner240
banner237
banner238

SOMALİ BÜYÜKELÇİSİ MOHAMED’DEN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Somali Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed’i ağırladı. Başkan Vekili Ataman, Büyükelçi Mohamed'e Trabzonspor atkısı hediye etti.

Somali Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman'a ziyarette bulundu. Büyükelçi Mohamed'i ağırlayan Başkan Vekili Ataman, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 

BİZİM İÇİN KIYMETLİSİNİZ
Büyükelçi Mohamed'i Trabzon'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Vekili Ataman, Somali’nin Türkiye ve Türkler için çok kıymetli bir yer olduğunu vurguladı. Ataman, “Türkiye olarak diğer ülkeler gibi zenginliklerini sömürmek için değil, yoksulluğunu ve insani ihtiyaçlarını karşılamak için Somali ile ilişkiler kuruyoruz. Somali’yi Afrika’daki kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Somali’deki olumlu olaylar Türkiye’yi sevindiriyor, olumsuzluklar da negatif etkilerinin hissettiriyor” ifadelerini kullandı.
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin üzerine düşen uluslararası sorumlulukları yerine getirmekten kaçınmayacağını da dile getiren Başkan Vekili Ataman, Somali’de en büyük sorunlardan biri olan su kıtlığı için yardım önerisinde bulundu. Ataman, "Trabzonlu bir iş insanı 700 metreye kadar sondaj makinesi, elemanı ve teçhizatı ile birlikte insani yardım girişiminde bulunmak istiyor. 1 milyar dolar civarında olacak su temini projesi için girişimler başlatmak istiyor. Bu projeyi iş insanımız Müslüman kardeşlerine Allah rızası için yapmak istiyor. Karşılıklı muhatapların irtibata geçirilmesi ile proje çalışmaları başlayabilir" dedi.  

TÜRKLERİN VE TÜRKİYE’NİN YERİ AYRI 
Sıcak karşılama ve nazik ev sahipliği nedeniyle memnuniyet duyduğunu dile getiren Büyükelçi Mohamed, "Son on yıl içerisinde 8 binden fazla Somalili öğrenci, Türkiye'ye okumaya geldi. Uzun yıllardır Somali ve Türkiye arasında kardeşçe bir ilişki var. 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanı’nın tarihi ziyaretinden sonra Somali’de her şey değişti. Sayın Cumhurbaşkanın o günkü ziyareti adına bir kitap yazıyorum ve 1 sene içerisinde tamamlamayı planlıyorum. Türklerin, özellikle AK Parti hükümetinin Somali halkının kalbinde özel bir yeri var. 15 Temmuz’da kalkışımı reddeden ilk ülkelerden biriyiz" diye konuştu.   

TRABZON’DAN YATIRIM BEKLİYORUZ 
Büyükelçi Mohamed ayrıca, "Trabzon tarihini okudum. Karadeniz insanının Ortadoğu medeniyeti için ne kadar faydalı olduğunu, Kudüs ve Filistin kadar etkisi olduğunu biliyorum. Somali’deki en büyük limanın işletmesi Trabzonlu firmaya ait. Trabzon'dan enerji, tarım ve deniz ürünleri alanlarında yatırım bekliyoruz" şeklinde konuştu.  

TRABZONSPOR ATKISI HEDİYE ETTİ 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Somali Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed'e ve beraberinde gelen çocuklarına Trabzonspor atkısı ve çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret, Başkan Vekili Ataman ve Büyükelçi Mohamed’in hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber