banner240
banner237
banner238

TRABZON MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA'YA BÜYÜK ONUR!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya Pakistan Devlet Nişanı" verildi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ile Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Selami Kılıç'a Türkiye-Pakistan ilişkilerine katkıları ve iki ülke halkına verdikleri hizmetlerden dolayı "Sitar-ı Pakistan" ve "Sitar-ı İmtiyaz" devlet nişanları verildi.

Pakistan'ın bağımsızlığının 73. yılı etkinlikleri kapsamında Ankara'da düzenlenen devlet nişanı tevdi törenine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Siyasi Partileri temsilen Genel başkan yardımcıları ve Miletvekilleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Gazi, Balta, Şahin ve Kılıç'ın Pakistan-Türkiye ilişkilerinin güçlenmesinde öne çıkan rollerinin bulunduğunu belirterek, "Pakistan-Türkiye ilişkileri, bizden önceki kuşağın üstün çabalarıyla kuruldu. Bu ilişkileri daha da geliştirmek ve gençlere aktarmak ise bizim görevimiz." dedi.

Büyükelçi Gazi, konuşmasında, Ekselansları Sayın Muhammet Balta’yı mükemmel vizyonu ve anlayışı olan bir lider olarak görüyorum. Kendisinin bilge tavsiyeleri ve rehberliğinden hep bir şeyler öğrendim ama en önemlisi kendisinin Pakistan’a karşı duyduğu sevgisi ve alakasıdır. Sayın Muhammet Balta Pakistan- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eski Başkanı olarak iki ülke Parlamentoları arası ilişkileri geliştirmek için önemli bir destek vermiştir ve Pakistan Parlamenterler heyetini ağırlama konusunda rol oynamıştır. Pakistan Cumhurbaşkanı adına bu değerli beyfendilere ve dostlarımıza Pakistan Devlet Nişanı’nı sunmaktan ötürü büyük memnuniyet duymaktayım” dedi.

Sitar-ı Pakistan Nişanı'na layık görülen Milletvekili Muhammet Balta da konuşmasında iki ülke arasındaki bağın kan bağı değil, gönül bağı olduğunu söyledi. Küçük yaştan beri Pakistan sevgisi ile büyüdükleri ifade eden Balta “ Kıbrıs Barış Harekâtı başladığında rahmetli Babacığım radyodan ajansı dinlerken Pakistan’ın Türkiye’yi destekleme kararını büyük bir sevinçle karşılamış bizlere de bunu ifade etmişti. Bizdeki Pakistan sevgisi o günlerde başlamıştı. Daha sekiz yaşında, görmeden sevmeye başlamıştık Pakistan’ı. Bu sevgi her gün artarak devam etti. Hain terör örgütü Fetö’nün darbe girişiminde Pakistan’ın göstermiş olduğu tutum bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Türkiye olarak bizler de Pakistan’ın her zaman yanında olduk. Pakistan’lı kardeşlerimiz bilir ki; başları ağardığında ilk yanların da olacak ülke Türkiye’dir. Geçmişten günümüze iki ülke arasındaki dostluk ve gönül kardeşliğinin ne kadar derin olduğunu gördük ve hissettik. İki ülkenin coğrafya olarak birbirine çok uzakta olmasının, iki ülke insanlarının gönül kardeşliğine asla engel olmadı. İki ülke insanlarının dostluğu ve gönül kardeşliği tarif edilemez büyüklüktedir" dedi.

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “ TBMM 26. Dönem Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevim boyunca iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi adına önemli adımlar attık. Bu süreçte Türkiye-Pakistan arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilerek, iş birliğinin geliştirilmesi için önemli adımlar atılmıştır. Bizden sonra dostluk grubu başkanlığı görevini yürüten Milletvekilimiz Ali Şahin’de aynı kararlılıkla, başarıyla devam etmektedir. Şahsıma tevdi edilen Sitar-e-Quaidi-e-Azam Devlet Nişanı benim açımdan büyük bir onur vesilesi olmuştur. Gururla taşıyacağım devlet nişanını sahsıma layık gören Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Arif Alvi’ye ve her zaman yakın desteklerini gördüğüm, vizyonu ile, iradesi ile, kendi medeniyet havzasının en samimi Ülkelerinden biri olan, Pakistan’a olan sevgisi ile bize rehberlik eden , Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a , yine bizlere her zaman güçlü destek veren,TBMM Eski Başkanı Sayın İsmail Kahraman’a, TBMM Meclis Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop’a, Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’a Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Bürokratlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Pakistanlı kardeşlerime sevgi ve selamları gönderiyorum Zindabad Pakistan (Çok yaşa Pakistan)”

Ayrıca Nişanı ‘Sitare-i Nişan’ ödülü törenine katılarak bizleri onurlandıran Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e, AK Parti Genel Merkez Genel Sekreteri Sayın Fatih Şahin’e, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Sayın Cevdet Yılmaz’a ve Sayın Leyla Şahin Usta’ya, AK Parti MKYK Üyesi Kütahya Mv. Sayın Ahmet Tan’a, AK Parti Trabzon Mv. Sayın Dr. Adnan Günnar’a, Bolu Mv. Sayın Fehmi Küpçü’ye, Gaziantep Mv. Sayın Mehmet Sait Kirazoğlu’na, MHP Disiplin Kurulu Başkanı Kırıkkale Mv. Sayın Halil Öztürk’e, 26. Dönem Milletvekilleri Sayın Burhan Kayatürk’e, Sayın salih Çetinkaya’ya, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Osmaniye 26. Dönem Mv. Sayın Ruhi Ersoy’a, Pakistan Büyükelçi ve heyetine , Dışişleri Bakan Yrd.sı Sayın Yavuz Selim Kıran’a, Danıştay Genel Sekreteri Sayın Cevdet Erkan’a, Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan’a, Vakfıkebir Belediye Başkanı Sayın Muhammed Balta’ya çalışma arkadaşlarıma ve değerli dostlarıma teşekkür ediyorum

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber