banner240
banner237
banner238

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ UNVANINI HAK EDİYORUZ

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve TÜRKSOY’un faaliyetlerinin yer aldığı sergiye; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kazakistan Kültür eski Bakanı ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve davetliler katıldı.
 
TAM DESTEK VERİYORUZ
Fotoğraf sergisini çok beğendiğini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bu sergi özel bir güne denk geldi. Bugün Türkiye’de Öğretmenler Günü. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü yürekten tebrik ediyorum. Buradaki sergi, esasında pandemi nedeniyle biraz sınırlı ancak aktivite olarak önemli. Trabzon’un 2021’in ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ unvanına layık görülmesi hususu, bizim de gönülden arzu ettiğimiz ve desteklediğimiz bir husustur. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin desteklerinin tam olduğunu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.
 
BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞEREF
Trabzon’un çok doğru bir tercih olacağını vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon binlerce yıllık tarihi ile tarihseverlerin, eşsiz doğal güzellikleri ve tabiat varlıklarıyla maceraseverlerin, gizemli mabetleri ile inananlarına çok özel imkanlar sunan büyük bir şehirdir. 4000 yıllık geçmişi ile medeniyetlerin buluştuğu, medeniyetlere eşik atlatan bir coğrafyadır Trabzon. Ve bir liman şehri olarak binlerce yıldır hep dünyaya açık olmuş, yüzünü dünyaya açık kılmış bir şehirdir. Başka kültürlerden başka insanlardan sürekli kültürel ve ekonomik etkileşimler içerisinde önemli bir dünya şehridir Trabzon. Şehrimizin şimdi çok önemli organizasyon olan TÜRKSOY’un liderliğinde ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ unvanını alması hakikaten bizim için çok büyük şeref olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
BÜYÜKŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ
Serginin ardından TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber