banner240
banner237
banner238

Vali Ustaoğlu Batum’da düzenlenen 8.Uluslararsı Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına Katıldı

Vali İsmail Ustaoğlu Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalioğlu,  Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt  ile birlikte Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Tornike Rijvadze’yi ziyaret etti.

Vali İsmail Ustaoğlu  Türkiye ile Gürcistan’ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek ekonomi, turizm ve eğitim vb. her alanda ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışmalar yapmaya hazırız. Sarp Sınır Kapısında yapılan modernizasyon çalışmaları tamamlanması  hem ticari hareketliliğin artmasını hem de vatandaşlarımızın geçişleri daha kolay olmasını sağlayacaktır.” dedi.

Gürcistan ile Türkiye ilişkilerin her alanda artarak devam ettiğini ifade eden Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı  Tornike Rijvadze  ise “Biz bölge yöneticileri olarak hem ticaret hem de turizmi daha iyi seviyeye taşımak istiyoruz..  Sınır kapısının inşaatını tamamlanınca iki ilke arasında ticari ilişkiler daha iyi seviyeye ulaşacaktır. “ şeklinde konuştu.

Görüşmelerin ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen ve çeşitli ülkelerden sektör temsilcilerinin yer aldığı Uluslararası Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nın (BATUMİ BUILD 2018)  açılına katıldı.  Fuarı gezen Vali Ustaoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın standını ziyaret etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber