2022-2023 Okul Sporları Açılış Töreni, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi!

Tören alanında yapılan; halk oyunları, eskrim, jimnastik, boks, karate, güreş ve dart gösterileri ilgiyle takip edildi. Programın sonunda lise müzik grubunun hem çalıp hem de söylediği yöresel türküler salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

Törende konuşma yapan Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzon’un başarılarıyla adını duyurmuş bir spor kenti olduğuna dikkati çekerek, "Gençler bir taraftan eğitim hayatlarına devam ederken bir taraftan da sportif faaliyetler içerisinde yer alıyor. Sporun beşiği olan Trabzon'umuzda gençlerimiz için sportif faaliyetler çok önem arz ediyor. Bu yıl hedefimiz 20 bin gencimizi sporla tanıştırmak ve bir spor dalında lisanslandırmayı hedefliyoruz. İlimiz sporun birçok dalında şampiyonlar çıkarmaktadır. Ülkemizin ve ilimizin adını duyuran çok başarılı sporcularımız var. Sizlerin içerisinden de sporun her alanında şampiyonlar çıkacağına yürekten inanıyorum. Sportif aktivitelerde faaliyet gösteren gençlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner yaptığı konuşmada: “Spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan okullarımızda sporun yaygınlaştırılmasını çok önemsiyoruz. Geçen yıl 7 bini aşkın öğrencimizle ferdi ve takım halinde okul sporları müsabakalarının yapıldığı geniş katılımlı bir dönem gerçekleştirdik. Bu yıl, daha fazla sporcu ile daha fazla müsabaka yaparak ilçelerimizdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin de bu etkinliklere katılmasını amaçlıyor ve hedefin üzerine çıkmak istiyoruz. Yeni dönemin başta tüm sporcu öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okullarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu “Trabzon eğitimde marka, akademik anlamda çok başarılı bir şehir. Biz bu başarının arkasında gençlerimizin okul sporları faaliyetlerinde bulunmasının, çok etkin rol aldığını görüyoruz. Gençlerimizin sporla iç içe olmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

Programın sonunda Vali Ustaoğlu, bir önceki yıl müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber