*AVRASYA ÜNİVERSİTESİ DRONE EĞİTİMİ VERDİ

Özel Fatma Baş Koleji’nde düzenlenen ‘’Teknoloji ve Girişimcilik’’ konulu konferansın konuğu Avrasya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Keskin oldu.

Düzenlenen konferans öncesinde okulun bahçesinde ana sınıfından, lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılımı ile uçangöz ve uzaktan kumandalı diğer hava araçları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin yanı sıra okulun bütün öğretmenlerinin de katıldığı faaliyet sonunda mini drone ile uçuş yapıldı.

Teknoloji ve Girişimcilik konferansında konuşan Avrasya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Keskin ‘’Dronlar yani uçangözler artık dünyanın her tarafında birçok alanda kullanılmakta. Ülkemizde silahlı kuvvetlerimiz sınır hattında ve neredeyse tüm operasyonlarında uçangözleri aktif bir şekilde kullanmaya başladı. Ama bu cihazların en kötü yönleri havada kalma süreleridir. En gelişmiş akülere sahip küçük hava araçları yarım saatten fazla hava da kalamıyor. Bizler bu süreyi arttırabilmek için bir çalışma başlattık. Cep telefonlarımızı nasıl kablosuz bir sistemle şarj edebiliyorsak, uçan hava araçlarımızı da havada şarj etmemiz gerekir. Kablosuz enerji sistemini geliştirerek sınır hattındaki karakollarımıza ya da portatif bir yapıda askeri araçlara monte edilebilir. Yani insansız akü ile çalışan hava araçlarımız sisteme yakın uçarken kendini de şarj etmiş olacak. Bu eğitim öğretim yılında öğrencilerimizle bu projeye ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Geçen dönem hazırladığımız kablosuz enerji sistemini bu anlamda kullanılmaya müsait hale getireceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızla kamuoyu oluşturmak, projeye paydaşlar bularak ülkemiz için güzel bir çalışmaya imza atmayı düşünüyoruz. Özellikle bu yıl gerçekleşen Teknofestte gençlerin teknoloji alanında bir şeyler ortaya koyabilmek adına gösterdikleri çabayı kendi gözlerimizle gördük. Öğrencilerimizi doğru yönlendirebilirsek ülkemiz adına büyük işler başaracaklardır’’dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber