‘SIFIR ATIK’LA SAĞLIKLI ÇEVRE

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü merkez ve tüm ilçelerde, kaymakamlıklar, belediyeler ve diğer kurumlara bilgilendirmeleri tamamlarken okullara yönelik tanıtım faaliyetlerine devam ediliyor. İl Müdürlüğü koordinasyonuyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181’den oluşturulan bir grupla Trabzon’da çeşitli okullarda konuyla ilgili sunumlar gerçekleştiriliyor.

ATIKLAR KAYNAĞINDA AYRIŞIYOR

Trabzon’da ‘Sıfır Atık’ konusunda farkındalık sağlayan ve Türkiye’de dereceye girmeye aday işler başaran Akçaabat A. Fazıl Ağanoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde öğrencilere ve idarecilere ‘’Sıfır Atık’’ projesinin hedefleri ve kazanımları anlatıldı. Program içeriği kapsamında şu bilgilere yer verildi: Sıfır Atık Projesi Bakanlığımızda uygulanmaya başlamasının akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin takdirleri ile kendileri projemize öncülük etmiştir. Bu çalışmalarda bireysel bazda, atığın kaynakta ayrı toplanması çalışmalarının yapılması hedeflenmiştir.’’

YAĞI LAVOBOYA DÖKME

Öğrencilerin eğitim seviyelerine uygun video ve görsellerin olduğu sunumlarda ayrıca: ‘’Gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için öncelikler kağıt, metal, cam, plastik gibi atıkları geri dönüşüm kutularına atmalıyız. Atık yağ ve atık pilleri de toplayıcı firmalara, belediyelere teslim etmeliyiz. Atık yağları kesinlikle lavoboya dökmemeliyiz, atık pilleri çevre atmamalı atık pil kutularına atmalıyız. Böyle yapmadığımızda içme sularından, denizlerden avlanıp yenen balıklardan ve topraklarımızdan yediğimiz her şeyden sağlığımız ve çevremiz çok ciddi zarar görecektir.’’ bilgileri aktarıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber