AVRASYA ÜNİVERSİTESİ GELECEĞİN İŞ KADINLARINI YETİŞTİRİYOR

Bölgemizde ilk olarak Mentorlük sistemini ders programına alan Avrasya Üniversitesi girişimcilik adına önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Habitat derneği Kız Kardeşim projesi etkinlikleri çerçevesinde Avrasya Üniversitesi Girişimcilik- Yenilikçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üniversitenin öğrencilerine ‘’İnternet Güvenliği’’ eğitimi verildi. Öte yandan, etkinlikler Merkez Müdürü Öğr. Gör. Murat Şahin’in hazırladığı ‘’ Kadın Girişimcilik Algısı Çalıştayı’’ ile devam etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı Üniversitenin Pelitli Yerleşkesinde gerçekleşti. Avrasya Üniversitesi  Girişimcilik-Yenilikçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Murat Şahin girişimcilik üzerine yürüttüğü çalışmalar hakkında şunları söyledi; “Kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar ile bölgede öncü konumundayız. Bu konuda başarılı çalışmalar yürüten STK’lar ile sürekli iş birliği halindeyiz. Bu surette tarafımca geliştirilen girişimcilik eğitim programlarını ülkemizde ilk olarak üniversitemizde uygulayarak rol model olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemekteyiz. Özellikle son üç yılda girişimcilik programlarımız ile öğrencilerimizi iş dünyasına kazandırmayı başardık. Etkili ve uygulamalı girişimcilik eğitim modellerimiz sürekli olarak geliştirilmekle birlikte ülkemizde sadece üniversitemizde uygulanmaktadır” dedi.

Geleceğin iş dünyasını yetiştirdiklerini belirten  Şahin, girişimcilik eğitimi alan öğrencilerin ilkleri gerçekleştirerek bölgede önemli başarılara imza attıklarını aynı zamanda öğrencilerin çeşitli proje yarışmalarına katılmalarında ve derece almalarında büyük rol oynadıklarını ifade etti. Ayrıca girişimcilik anlamında tüm öğrencileri ve bu alana ilgili olan her kesimi Avrasya Üniversitesine davet ettiklerini belirtti.

Habitat derneği Kız Kardeşim proje sorumlusu Sevdanur Poslu Gökrenk dernek hakkında öğrencilere bilgi verdi. Gökrenk, Habitat derneği sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Gençlerin sürdürülebilir kalkınmada etkin rol oynamasını hedefleyen Habitat’ın kuruluş vizyonu dünya gençliği ile Türkiye gençliği arasında iletişim köprüsü kurmak, başta dezavantajlı gruplar olmak üzere tüm bireylerin kapasitelerini geliştirmek ve uluslar arası ortaklıklar kurmak adına birçok proje ve program geliştirmektir dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber