İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BASINA TANITILDI

Toplantıya Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, PYK Başkanı olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, PYK üyeleri Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan,  TTSO Meclis Üyesi Aydın Özkurt ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfüye Kul ve basın mensupları katıldı.

Bu tanıtım basın mensubları arasında çok merak konusu oldu acaba hangi basına tanıtldı diye bir eğitim yuvasını tanıtmak için basın arasında ayrımcılık yapılması sbebi ne idi acaba

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve PYK Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İMKB’yi tercih eden öğrencilerin hayata erken atılarak daha başarılı olduklarını gözlendiğini söyledi. Gençleri geleceği olan mesleklere yönlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu İMKB’den mezun olan öğrencilerin istihdam garantileri olduğunu vurgulayarak, “ikinci olarak IMKB’den mezun olan öğrencilerimizin iş yeri açma garantileri var.” dedi.

MESLEKİ EĞİTİMDE TARİHİ ADIM

Mesleki eğitimde tarihi bir adım atıldığını belirten TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve PYK Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,, “ Ankara’da 26 Şubat 2019’da düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ne imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan, mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek olan protokol, mesleki eğitim ve iş dünyası için tarihi bir adım olarak nitelendiriliyoruz.”

Başkan Hacısalihoğlu, Protokol kapsamında 81 ilde 81 meslek lisesi, ildeki oda/borsa temsilcilerinin ve Milli Eğitim Bakanlığı görevlilerinin yer aldığı Protokol Yürütme Kurulu tarafından yönetileceğini söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: “Trabzon’da da proje kapsamında Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi seçildi ve geçtiğimiz Mayıs ayında Protokol Yürütme Kurulu (PYK) ilk toplantısını yaparak, okulun eğitim programlarının piyasanın ihtiyaçlarına göre şekillenmesi konusunda çalışmalara başladı. PYK Başkanı olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu olarak ben görev alırken, PYK üyelerimiz ise Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz, TTSO Meclis Üyesi Aydın Özkurt ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfüye Kul olarak belirlendi.”

“AMACIMIZ MESLEKİ EĞİTİMİN PİYASANIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMESİ”

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve PYK Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Hem eğitim sistemi hem de iş dünyamız için tarihi adım oldu. Yıllardır dile getirilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen bir proje uygulamaya koyuldu. Protokol kapsamında piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiliyor. Bu kapsamda 81 ilde 81 meslek lisesi protokol kapsamına alındı. Bu okullar o ildeki iş dünyası temsilcileri ve eğitim camiası temsilcilerinin oluşturacağı Protokol Yürütme Kurulları tarafından yönetilecek. Bu okullardaki mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. Trabzon’da da İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol kapsamına alındı. Protokol Yürütme Kurulu’nu belirledik ve zaman geçirmeden çalışmalara başladık. İlk etapta mesleki eğitim veren okulların öğrenciler ve özellikle veliler için cazip hale getirilmesinin sağlanması gerekiyor. Amacımız öğrencilerin bu okullarda piyasanın gereklerine göre yetiştirilmesi, istihdama katılmaları veya girişimci olmalarıdır. Mesleki eğitim alırken öğrencileri serbest piyasaya da hazırlayacağız. Ayrıca eğitim kalitesinin yükselmesine fayda sağlamak amacıyla protokol kapsamında öğrenciler TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim görevlilerinden de ders alacaklar” dedi.

“MEZUNLARIMIZI İSTİHDAM VE İŞYERLERİNİ AÇMALARI KONUSUNDA DESTEKLEYECEĞİZ”

Pilot olarak uyguladığımız bu okulda amacımız öğrencilerimizin daha iyi yetişerek sektöre hazır hale getirilmesi olduğunu ifade eden TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve PYK Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar bildiğiniz gibi birçok gelişmiş ülkede benzer uygulamalar var. Başta Almanya ve Avusturya olmak üzere bu uygulamalar o ülkelerde devam ediyor. Bizim Türkiye’de esas sorunumuz öğrencilerimizin mesleki ve teknik okulların tercihinde sorunumuz var. Bunun birazda ailelerden kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Aileler çocuklarının bir üniversiteye gitmesini ve oradan mezun olmasını arzu ediyor. Dolayısıyla bizimde arzumuz özellikle sektörün ihtiyacı olan alanlarda gençlerimizi bir beceri sınavından geçirmek suretiyle hangi dalda kendilerini memnun edebilecek ve severek yapabilecekleri bir alanda yetişmelerini arzu ediyoruz. Ve bu konuda gençlerimize bir öncülük yapmak istiyoruz. Böylelikle gençlerimizi hızlı bir şekilde hayata hazırlayıp atılmalarını sağlayabiliriz. Basit bir örnek vermek gerekirse, elbette herkes üniversiteyi okumak ister fakat bir hesap yaptığımız zaman da üniversitede geçen dört yıl ve öncesi ve sonrası birer yıl olmak üzere toplamda altı yıllık bir süreç var. Bu toplam altı yılı ve üniversite eğitim masraflarını da kattığımız zaman bir meslek lisesinden mezun olan gençlerin iş hayatına daha erken atılarak bir daire alacak kadar avantaj elde ettiğini görüyoruz. Üniversiteyi bitiren bir kişinin ilk beş yılı da acemilik dönemi olduğu için maaşları oldukça düşük oluyor. Bunu da dikkate aldığımız zaman gerçekten mesleki okullardan yetişmiş kişilerin iş yerlerinde daha da avantajlı olduklarını biliyoruz. Çünkü işverenlerin bu tür işgücüne çok büyük ihtiyacı olduğunu ve ona canı gönülden bağlandığını işveren olarak hepimiz bilmekteyiz. Bu bakımdan bir taraftan aileler çocuklarının hangi beceri dalında daha başarılı olabileceğini bu eğitimler öncesi sınavlardan geçirmek suretiyle ve bu konuda bizlerde destek vereceğiz ve çocuklarını doğru yönlendirmeye ihtiyacımız var. Ailelere burada çok büyük görev düşüyor. Diğer taraftan öğrenciler sosyal hayatta olduğu gibi mesleki teknik okullarda alacak oldukları eğitimde yapmış olduğumuz araştırmada mezun olan öğrencilerimize işe yerleştirmeye çalışacağız. Veya arzu ettikleri takdirde ise mezunlarımıza kendi işyerlerini açmaları konusunda destekleyeceğiz. Mezunlarımızı girişimci yapma konusunda çalışmalarımız olacak.”

“ÖNCELİKLİ SEKTÖRÜ TURİZM OLARAK BELİRLEDİK”

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve PYK Üyesi Eyyüp Ergan ise yaptıkları görüşmeler sonucunda Trabzon’da öncelikli sektör olarak turizmi belirlediklerini vurguladı. Bu kapsamda İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yiyecek – İçecek Hizmetleri Bölümü’ne sınavla öğrenci alınmasına karar verdiklerini vurgulayan Ergan, “Bu alanda mutfak, pastacılık ve servis hizmetleri dallarında eğitim verildiğini vurgulayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Turizm Trabzon’un nitelikli elemana ihtiyaç duyan sektörlerinden en önemlisi. Bu nedenle okulumuzda öncelikli alan olarak Yiyecek İçecek Hizmetlerini seçtik ve bu alandaki bölümlere artık sınavla öğrenci alacağız. Amacımız bu okulda verilecek eğitimlerle birlikte öğrencilerimizin Trabzon turizmini ileriye taşıyacak niteliklerle mezun olmalarını sağlamaktır. Zamanla diğer alanlarla ilgili de çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Ergan, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Trabzon’da gündem olması için çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: “ lisemiz aranır ve tercih edilir bir okul olacaktır. Borsa başkanı olarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Trabzon olarak önemli borsa ürünlerimiz var. Fındık ve çay bölgemizin lokomotifidir. Bu ürünlerin çeşitlendirilmesinde okulumuzdan, öğrencilerimizden yenilikçi fikirlerini bekliyoruz. Çay içiyoruz, fındık tüketiyoruz ama nasıl bir çay veya nasıl bir fındık gibi farklılaştırmalıyız. Bu sizlerin girişimciliği ile başarılacaktır.”

7 ALANDA EĞİTİM VERİLİYOR

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Adalet, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğrafçılık, El Sanatları Teknolojisi, Giyim ve Üretim Teknolojisi, Yiyecek - İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanlarında eğitim veriliyor. Sadece kız öğrencilerin eğitim gördüğü okulun kontenjanı yaklaşık 800 öğrenciden oluşuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden mezun olan öğrencilerimizin istihdam sorunu yaşamayacağını düşündüğünü ifade etti. Adıgüzel, “Projeye destek veren oda ve borsa başkanlarımız başta olmak üzere katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz. ”dedi.

“GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON ALACAK”

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan bu proje ile güzel bir uygulamaya şahitlik ettiklerini belirterek, “ Bundan özellikle mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Teori ile pratiğin bir araya gelmesi anlamında çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Özellikle mesleki ve teknik okullarda eğitim hayatlarını sürdüren gençlerimizin sahayı tanımaları, sahada olup bitenleri anlamaları, bu anlamda becerilerini artırmaları, pratikle zenginleşmeleri anlamında çok değerli olduğunu düşündüğümüz bir hizmet. Ayrıca gençlerimiz için önemli bir motivasyon kaynağı da olacağına inanıyorum. ”şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanıtım filmi izlendi.Yiyecek - İçecek Hizmetleri bölümünün hazırlamış olduğu pasta ikramı yapıldı.

TRABZON / ORTAHİSAR İMKB MESLEKÎ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇE
Okulumuz 1935-1936 eğitim öğretim yılında Pratik Sanat Okulu olarak tarihi Kostaki Konağı'nda açılmıştır. Uzun yıllar bu şekilde hizmet veren okulumuza 1961-1962 eğitim öğretim yılında Kız Sanat Orta Okulu ilave edilmiştir. 1972-1973 yılından 1988’e kadar Kız Meslek Lisesi olarak Kostaki Konağı'nda eğitim öğretime devam eden okulumuz, 1988 yılında Kültür Bakanlığı'nın Kostaki Konağı'nı müze olarak tahsis etmesi üzerine tarihî Nemlioğlu Konağı'na taşınmıştır. 1990- 1991 Eğitim öğretim yılında Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesi adıyla eğitim öğretim faaliyetine devam etmiştir.

2005-2006 Eğitim öğretim yılında ise İMKB’nin yaptırdığı Yenicuma Mahallesi'ndeki yeni binasına İMKB Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi adıyla taşınmış ve eğitim öğretime burada devam etmiştir. 2013-2014 yılında ise; yapılan son değişiklik ile Trabzon/ Ortahisa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almış ve eğitim öğretime devam edilmektedir. 1937 Yılından bu yana resmi olarak faaliyet gösteren okulumuz Cumhuriyet dönemi Trabzon’da açılan ilk kız okulu olma özelliğini taşımaktadır.

OKULUMUZUN STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ
Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve meslekî eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek meslekî eğitim işbirliği protokolü uyarınca bu yıl okulumuz da proje uygulayan okullar arasına katılmış ve önümüzdeki yıldan itibaren sınavla öğrenci alımına başlanacaktır. Protokol kapsamında piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir eğitim modeline geçilerek öğrencilerimizin piyasanın gereklerine göre bir üst seviyede hazırlanmaları, yetiştirilmeleri, istihdama katılmaları ve girişimcilik ruhlarının arttırılması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanına sınavla 30 öğrenci alınacaktır.

VİZYON-MİSYON

Okulumuzun vizyonu, meslekî alanda donanımlı, girişimci, çevresi ve ülkesi için en iy iyi hedefleyen bireyler yetiştirmeye çalışmaktır.
Misyonumuz ise; Türk Millî Eğitiminin genel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek, meslekî yeterliklerini arttırarak ve yüksek öğrenime yönelmelerini sağlayarak bilgi ve iletişim teknolojilerini en üst seviyede kullanan nesillerin temelini oluşturacak düzeyde başarılı, yaşadığı yeri ve küreselleşen dünyayı tanıyıp tanıtabilen, estetiğe önem veren ve bunu el becerisiyle insanlığın hizmetine sunabilen bireyler yetiştirmektir.
Okulumuzda bu vizyon ve misyon doğrultusunda öğrencilerimizi yetiştirmek için 82 öğretmen, 1 memur, 1 teknisyen, 1 sayman, 5 yardımcı personel ve yönetim kadrosunda da 1 Müdür, 5 Müdür yardımcısı görev yapmaktadır.

BİRİMLER (FİZİKÎ ŞARTLAR)

Okulumuz 7500 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olmakla birlikte bina alanı 5000 metrekaredir. Okul binamızda 105 kişilik kapasiteye sahip konferans salonu ve öğrenci ihtiyacına  cevap verebilecek durumda yemekhane ve çok güzel dizayn edilmiş bir kantin bulunmaktadır.
Okulumuzda 26 derslik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı, kütüphane, rehberlik servisi, çok amaçlı salon, 5 idari birim odası, etüt odaları, memur odaları, öğretmenler odası, öğretmen çalışma odaları, okul-aile birliği odası, arşiv odası, spor odası, müzik sınıfı ve okul bahçesinde açık alanda voleybol ve basketbol alanı ve okulumuzdaki yedi alanın on altı atölyesi mevcuttur.

MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

Okulumuz tam gün tam yıl kapsamında eğitim öğretim vermekte olup, Mesleki Açık Öğretim Lisemizde 192 öğrenci yüz yüze eğitim almaktadır.
 

OKULUMUZDAKİ ALANLAR

1-YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI: Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, okulumuzda üç dalda hizmet vermektedir: 1. Aşçılık 2. Pasta ve Tatlı Yapımı 3. Servis Mevcut dallarımızda öğrencilerimizin; Dünya Mutfaklarını, Türk Mutfağının inceliklerini ve yemek kültürümüzü, Pasta ve tatlılar hakkında her türlü ince detayı, Fransız ve İngiliz Servisini, Barista Eğitimlerini bu bilgilerin verildiği çeşitli derslerde öğrenme imkânları vardır. Alanımız bünyesinde her bir dal için uygun şekilde Uygulama Atölyesi mevcuttur.

2- ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI:

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, okulumuzda iki dalda eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır:

1.Erken Çocukluk Eğitimi 2.Özel Eğitim  Alanımızda sektörün beklentilerine uygun, çocukların gelişim düzeyleri ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, kendi alanında mesleki ve teknik becerilerini kullanarak girişimci, yeniliklere açık, problem çözme becerisine sahip, çevresine uyumlu, alanında mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli elemanlar yetiştirilmektedir.

3-GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI:

Medya, iletişim, yayımcılık sektörünün ihtiyaçlarına göre bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda nitelikli grafik operatörü ve fotoğrafçı yetiştiren alanımız; öğrencilerine mesleki bilgi ve becerilerin yanı sıra çağımızın gereği olan iletişim kurabilme, tasarım gücünü geliştirebilme, değişimlere ve teknolojiye uyum sağlayabilme, yaratıcı düşünebilme, sistemleri anlayıp kullanabilme gibi medya ve görsel iletişimin gereği olan davranışları da kazandırmaktadır.
Grafik ve Fotoğraf Alanı, bünyesinde Grafik dalımız mevcuttur.
Bu dalda verilen eğitimler ile öğrencilerimiz; bilgisayar destekli grafik tasarım, desen, illüstrasyon, perspektif, grafik ve sanat tarihi, ambalaj tasarımı, yayın grafiği, fotoğraf çekimi, görüntü yorumlama, çekim teknikleri, bilgisayarda fotoğraf düzenleme, video çekimi gibi birçok yönde bilgi ve beceri kazanmakta ve sektörde staj görerek edindikleri bu bilgi ve becerileri pekiştirme imkanı bulmaktadır.

4-ADALET ALANI:
 

Okulumuzda adalet alanı bünyesinde Zabıt Kâtipliği dalı mevcuttur.
Cezaî ve hukukî adalet uygulamalarında yer alan 4.seviye meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli meslekî yeterlikleri kazanmış kişiler olarak yetiştiren alanımız mezunlarına, bu yöndeki iş piyasasında zabıt kâtipliği, infaz ve koruma memurluğu gibi çeşitli istihdam olanağı bulabilecekleri şekilde nitelikler kazandırmaktadır.

5-GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI:

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı, okulumuzda saç bakım hizmetleri dalında eğitimöğretim hizmeti sunmaktadır.

Alanımız bünyesinde yer alan bu dal ile öğrencilerimiz; meslekî anlamda gerekli olan saç bakımı, cilt ve vücut bakımı ile makyaj konusundaki tüm yeterlikleri kazanmaya yönelik eğitimöğretim görmektedir.

6- MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI:

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı bünyesinde öğrencilerimize Kadın Giyim Modelistliği dalında yeterlik kazandırmaya yönelik olarak eğitim-öğretim verilmektedir.
Moda Tasarım Teknolojileri Alanından mezun olan öğrenciler sektörün ihtiyaçları doğrultusunda bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak aldıkları eğitim-öğretim ile kadın giyim modelistliği, deri giyim, erkek ve kadın terziliği, hazır giyim model makineciliği, iç giyim modelistliği, konfeksiyon makineleri bakım ve onarımı gibi meslekî anlamda pek çok yeterliliği kazanmış nitelikli elamanlar olarak yetişerek hem kendi iş yerlerini açabilmekte hem çeşitli
işletmelerde istihdam imkanı bulabilmekte hem de yükseköğretimin lisans ve ön lisans programlarına yerleşebilmektedir.

7- EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI:

Okulumuzdaki El Sanatları Teknolojisi Alanı, iki alt dalda eğitim-öğretim sunmaktadır:
1.Dekoratif Ev Tekstili 2.Sanayi Nakışı Alanımızdan mezun olan öğrencilerimiz; turistik ve hediyelik eşya üretimi, sanayi nakışı, desen üretimi, çeyiz, el ve makine nakışı yapan işletmeler ile moda evleri, perdeciler, mefruşât
mağazaları, ev tekstili işletmeleri, kendi iş yeri ve evlerinde çalışabilme imkanı bularak aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmektedir.
Okulumuzda öğrencilerimiz bu yedi alan bünyesinde aldıkları eğitim ve öğretim ile son sınıfta alanlarına yönelik en seçkin işletmelerde haftada 3 gün “İşletmede Beceri Eğitimi” yapmaktadır.
Okulda aldıkları eğitimi işletmede pekiştiren ve yaşarak öğrenen öğrencilerimiz en iyi şekilde eğitimöğretimlerini tamamlamaktadır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Okulumuzda İş Sağlığı ve Güvenliğine de yüksek seviyede önem verilmektedir. Bu bağlamda meslekî açıdan her türlü yeterliliğe sahip kılınan öğrencilerimize her sınıf seviyesinde düzenli olarak İSG eğitimleri de verilip belgeleri düzenlenmektedir.

YÜKSEK ÖĞRENİME ÖĞRENCİ KAZANDIRMA

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz; TYT ev AYT sınavlarından alanlarına yönelik lisans ve önlisans programlarına gerekli puanları aldıklarında kolaylıkla üstün beceri ve yeterliliklerle dolu olarak yerleşebilmektedir. Ayrıca Yetenek sınavı ile yüksek öğretime yerleşen öğrenci sayılarımızda oldukça fazladır.
Bunların yanı sıra okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz; mezun oldukları okul diplomasının yanı sıra ustalık belgesinin yetki ve sorumluluğuna sahip olduğunu gösteren iş yeri açma belgesi alırlar. Öğrencilerimiz aynı zamanda Avrupa geçerliliği olan Europass Belgesi’de almaktadır. 

İMKB MTAL UYGULAMALI ANA OKULU

Yaratıcı etkinlikler ve grup oyunları aracılığıyla çocukların gelişimine yönelik öğrenme yaşantılarının gerçekleştirildiği uygulama anaokulumuzda küçük ve büyük yaş gruplarına göre şubeler oluşturulmaktadır. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı öğrencilerimizin de staj yaptığı anaokulumuzda çocuk kulübü, montessori sınıfı, sabahçı ve öğlenci gruplarına hizmet verilmektedir.

SPORTİF VE SOSYAL ALANLARDA BAŞARILARIMIZ

Okulumuz kaliteli mesleki eğitiminin yanında çok yönlü ve canlı bir eğitim kurumu olmak adına; öğretmen ve öğrenci işbirliği ile masa tenisi, futsal, hentbol, voleybol ve basketbol takımları oluşturarak ve bireysel olarak da atletizm, karate (kata dalında), judoda birçok başarıya imza atmıştır.
Bireysel sporlarda karate (kata) dalında bir öğrencimiz Türkiye birincisi olarak milli takıma seçilmiş 1 Balkan Şampiyonluğu ve iki kez Avrupa Şampiyonluğu kazanmıştır. Kız Futsal takımımız sergilediği örnek davranış ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Tarafından “Kutlama Mektubu” ile onurlandırılarak, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Sporda Davranış ''Fair Play'' ödülüne layık görülmüştür. Aynı şekilde ilimiz bünyesinde düzenlenen birçok resim ve kompozisyon yarışmasında da öğrencilerimiz ödüle lâyık görülerek başarıları taltif edilmiştir. Bütün bu güzel çalışmalara ekolarak okulumuz 4 yıldır Beyaz Bayraklı okullar arasında olup aynı zamanda Beslenme Dostu Okul
Sertifikasına sahiptir.

SONUÇ

Okulumuz Ortahisar İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi olarak sahip olduğumuz maddî ve mânevî tüm donanımları kullanarak öğrencilerimiz ve gelecekleri için, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımız için, milletimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü, refâhı ve çağa ayak uydurabilmesi için nesillerimizi sosyal, sportif, akademik ve meslekî anlamda en iyi, en güzel, en doğru ve en faydalı biçimde yetiştirebilmek adına varız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber