AVRUPA BİRLİĞİ YOLUNDA KOBİLER PANELİ YAPILDI

AB Bilgi Merkezi, Avrasya Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve ABİGEM tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler” konulu panel Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası çok amaçlı salonunda gerçekleşti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ilgili kurum müdürleri, girişimciler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin başkanlığını Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu yaptı. Vali Ustaoğlu buradaki konuşmasında KOBİ’lerin ekonominin can damarı olduğuna dikkat çekerek, etkinlik aracılığıyla hem AB kaynaklı destekler hem de diğer kurumların KOBİ’lere yönelik destekleri konusunda bilgilendirme yapılacağını, ulusal ve uluslararası pazarlarda yer edinebilmek için olmazsa olmaz bir olgu olan markalaşma konusunda eğitim verileceğini söyledi. İlimizin özellikle sanayi alanında bölgenin çekim merkezi konumunda olduğunu ifade etti. Vali Ustaoğlu; “Özellikle 2018 yılı içerisinde devletimiz ilimizde KOSGEB destekli KOBİ’lere 20 milyon TL’nin üzerinde destek sağlamıştır. Trabzon’un tabiri caizse lokomotifi olarak gördüğümüz küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle ara kademe dediğimiz küçük ve orta ölçekli faaliyet gösteren işletmeler şehrimizin pozisyonu, coğrafi koşulları itibari açısından büyük önem taşımaktadır. Bunların ayakta kalabilmesi, istihdamın ve ekonominin gelişmesinde katkı sağlama noktasında Avrupa Birliği projelerinden istediğimiz desteği almamız önemlidir” dedi.

*KURUMLARIN KOBİ’LERE DESTEKLERİ ANLATILDI

Açılış konuşmalarının ardından Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’nun yönettiği panelde Trabzon Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel Kılıç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, DOKA Program Yönetim Birimi Başkanı Kemal Akpınar, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Destek Ekibi Analisti Bilge Sezer Kayaoğlu ve DKİB Devlet Yatırımları Şube Müdürü Arzu Erol, katılımcılara kurumlarının KOBİ’lere sağladığı desteklerle ilgili bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

*GELECEKTE HERKES İNTERNETTE BİR ŞEYLER SATACAK

Etkinliğin son bölümünde Türkiye’nin lider e-ticaret platformlarından biri olan n11.com’un kurucu marka pazarlama müdürü Ömürden Sezgin başarı hikayesini etkinliğe katılanlara anlattı. Sezgin, Trabzon’un en önemli markalarından biri Bize Her Yer Trabzon’dur. Öte yandan bordo mavi renkler her yerde Trabzon’u akılda uyandırır. Düşünün bir şehirde yürüyüş yolu bile bordo mavi boyalı. Marka yapma işini şehriniz çok iyi yapıyor. Marka benzeterek olmaz. Buna benzer bir cümleyi Samsun’da gördüm. Bu şekilde marka olmaz sende kendine ait markanı yap. Sende Samsun bağımsızlığın şehri, kurtuluşun şehri diyebilirsin, dedi. Etkinliğin sonunda Avrasya Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri temsilcileri Sezginle bir araya geldi. Sezgin, burada öğrencilerin sorularını yanıtlarken onlara girişimcilik ve marka yaratma konusunda deneyimlerini aktardı. Sezgin, ‘’Göreceksiniz kısa zaman sonra internetten herkes bir şeyler satmaya başlayacak.İnterneti sadece bir şeyler almak için değil satmak için de kullanın. Ne kadar erken başlarsanız sizin için o kadar iyi olur’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber