BÜYÜKŞEHİR VE TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tüm partilerin ortak imzası ile 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak kabul edilmesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından ‘İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yılı Külliyatı’ protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu katıldı.
 
ÇOK YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR
2021 yılının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı yılı olarak ilan edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Gerçekten çok yerinde bir karar oldu. İstiklal Marşımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı yıllarda ve istiklal mücadelesinde ülkemize, tüm coğrafyaya hatta sadece bizim topraklarımıza değil, gönül coğrafyamıza da uzanan çok farklı bir anlam kazanıyor. O bakımdan bu seneye İstiklal Marşı’nın isim olarak verilmesi, hakikaten çok değerli ve doğru bir karar oldu. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak bu yılın anlam ve önemine uygun bir takım etkinlikler ve faaliyetler planlayıp yürüteceğiz. Bunun içerisinde sizler gibi sivil toplum kuruluşlarıyla çalışıyor olmaktan da memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
HER KESİME HATIRLATACAĞIZ
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi ile bu yıla mahsus yapılacak aktivitelerin bir bölümünde birlikte çalışacaklarını vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Güzel faaliyetlerle ve etkinliklerle İstiklal Marşı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti için ne anlam ifade ettiğini herkese ve her kesimden insana bir kere daha hatırlatacağız. Ve inşallah bu şekilde farkındalığı artıracağız. Toplumun tüm kesimlerinin bilhassa gençlerin, çocukların bu manada bilinçlenmesine katkı yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ise protokolün imzalanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na verdiği destek nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber