CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan ÇAVUŞOĞLU'DAN BÜYÜK  TEPKİ

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve öğrenciler başta olmak üzere bir çok vatandaş tarafından tepki gören YKS tarihinin değişeceği mevzusu an itibariyle netlik kazandı.
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan,YKS ‘nin güncel tarihini 27-28 Haziran olarak açıkladı.
Bu açıklamanın üzerine CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan ÇAVUŞOĞLU: Sosyal medyada sesini duyurmak için günlerdir mücadele eden kardeşlerimizin tepkileri çığ gibi büyümeye devam ediyor. 
Her ne kadar seslerini duyurmak için çaba gösterseler de ne yazık ki bu çaba göz ardı edilerek yitip gidiyor. 
Çok değil, yakın bir geçmişe dönüp baktığımızda geleceğin teminatı olan gençlerin ek puanlarının ellerinden alındığına, var mıdır yok mudur diye düşünmeden sınav paralarına
yapılan ciddi zamlara ve birazcık daha geçmiş dönemleri irdelediğimizdeyse cemaat-iktidar bağlılığının hatsafada olduğu günlerde sınav sorularının çalınıp
belirli bir kitleyle paylaşılıp bir eğitim faciasının yaşandığına şahit oluyoruz. Nedir bu gençlerden istediğiniz?
ÖSYM’den “Emeğiniz emanetimizdir.” sözünü alarak çıktıkları bu yolda, emanetlerine gösterilen değersizlik karşısında elbette ki verilen tepkinin haklılığı tartışılmaz. 
Ülkenin aydınlık yarınlarının teminatı olan biz gençlerin, eğitim hayatından daha kıymetli olabilecek hiç bir dış etken bulunmamaktadır. Üstelik hakkı gasp edilen bu nesil, 
aynı zamanda ülkenin yarınlarını çizecek kalemi elinde tutan nesildir ve bu gençlik asla göz aradı edilemez.

Bu etkenleri göz önünde bulundurarak ; sınava girecek kardeşlerimizin önlerine koyulan taşlara rağmen yolun sonunda aydınlığı bulmasını diliyoruz. Unutulmamalıdır ki,bu nesil : Ulu Önder Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir “ deyişine konuk olan nesildir.
Bugünün gençlerinin, ülkesinin yarınlarını oluşturacağının bilincinde olarak, her birine başarı temennilerimizi sunuyor ve bizlerin çizeceği yarınlara olan güvenimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber