banner240
banner237
banner238

ERZİNCANLI ÖĞRENCİLERİN AVRASYA MESAİSİ

Kurum Müdürü Anıl Pak, Coğrafya Öğretmeni Gözdem Taş, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Kurt ve Özel Kalem Çiğdem Çelimli beraberindeki öğrenciler ilk olarak Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Kenan İnan ve Genel Sekreter Gülay Yeniçeri’yi makamlarında ziyaret ederek plaket sundular.

İNAN; ALANININ EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIN

Ziyaret programında Erzincanlı olan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan misafir öğrencilere nasihatlerde bulundu. İnan ‘’ Alanları küçümsemeyin, ön yargılı olmayın. Ülkemizde iyi İngilizceciye, iyi matematikçiye, iyi tarihçiye, iyi mühendise, iyi doktora ihtiyaç var. Önemli olan nerede eğitim aldığınız değil, nasıl mezun olduğunuzdur. Vasat mezundan bir şey olmaz, iyi mezun olmak gerekir. Alanının en iyisi olmak için çok çalışın, göreceksiniz sizlere bütün kapılar açılacaktır. Avrasya Üniversitesi olarak en kaliteli eğitimi en iyi şartlarda sunmak için çaba sarf ediyoruz’’ dedi.

ÖZORAN; TRABZON ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde laboratuvarları ziyaret eden öğrencilere Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran tarafından bilgi verildi. Özoran ‘’Burası üniversite eğitimi için çok özel bir şehir. Trabzon, Osmanlı’da İstanbul’dan sonra en büyük liman kenti idi. Bu ticari ve siyasi açıdan gücünü gösteriyor. Türkiye’deki ilk sosyal platformun kurulduğu şehir yine Trabzon’dur. Çok sosyal bir şehirdir. Sivil toplum kuruluşları burada çok sayıdadır, dolayısıyla bu sivil toplum kuruluşlarının meydana getirdiği gerçekleştirdiği birçok etkinlik vardır. Bir şehir için spor etkinlikleri çok önemlidir. Biliyorsunuz olimpiyat ismiyle yapılan ilk etkinlik EYOF burada yapıldı, dolayısıyla şehirde birçok spor tesisi var. Kültür etkinlikleri çok fazla, Türkiye’de dünya da tanınmış sanatçıları var. Sayamadığımız birçok güzel şeyi içinde barındıran bu şehirde ülkenin en güzel kampüslerine sahip bir üniversitede eğitim hayatınızı sürdürmek isterseniz sizleri Avrasya Üniversitesine bekliyoruz dedi.

ÖZBİLEN; ÇOK SEÇENEK BOL BAŞARI DEMEKTİR

Öğrencilerin son durağı Yomra Yerleşkesi oldu. Burada Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini ziyaret eden öğrenciler Dekan Prof. Dr. Ali Özbilen’nin dersine katıldılar. Özbilen ‘’Her iş hayalle başlıyor, mühendis olmak isteyen arkadaşımın da, mimar olmak isteyen arkadaşımın da hayal gücü çok iyi olmalı.Yoksa sadece matematik bilmekle , sadece ezberlemekle, sadece resim çizmekle bu iş olmuyor. Bir mimari proje yaptığınız zaman onun mutlaka bir hikayesi olması lazım. Bir mühendis bir baraj yaptığı zaman, bir yol yaptığı zaman, bir köprü yaptığı zaman mutlaka onun bir hikayesi olmalı. Önce zihnimizde onu canlandırmamız, hayal etmemiz gerekiyor ve seçenek üretmeniz gerekiyor. Tek bir şeye

sabit kalmamanız gerekiyor. Yani sabit fikir yok, bol seçenek üreteceksiniz. Ne kadar çok seçenek o kadar bol başarı, ne kadar az seçenek o kadar başarısızlık. Mimarlığın resim çizmek ya da iyi çizmek anlamı taşıdığını düşünenler varsa yanılıyor, bizler burada sizlere tasarım yapmayı öğreteceğiz’’ dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber