Kardeşliği Pekiştirdiler

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Trabzon ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Doğa; İki Şehir, Tek Dünya" adlı projenin ikinci etabı Trabzon'da başladı.

MÜDÜR FETTAHOĞLU, “GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ”

Projenin açılış toplantısında konuşan Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, "Şehirler birbirlerine, kurulan gönül köprüleriyle bağlanır. Yaşayan kültürel mirasın karşılıklı etkileşimleri, gençlerde kalıcı izler oluşturarak kurulan bağı kuvvetlendirir. Kahramanmaraş'ta başlayan proje yolculuğumuzun ikinci etabı olarak sizleri şehrimizde ağırlıyor olmaktan son derece memnunuz. Zenginliğimiz olan çocuklarımız, edindikleri bilgi ve deneyimler yoluyla hem birbirlerinden hem de görüp deneyimlediklerinden ilham alarak tüm bunları üretime dökeceklerdir. Eğitimin ve projelerin sürdürülebilirliği açısından olduğu kadar kendilerini ve farklı kültürleri keşfetmeleri açısından da oldukça doyurucu olacak olan bu çalışmalar, bundan sonra da kurulabilecek ortaklıkların önünü açacaktır." dedi.

Müdür Fettahoğlu, “Maraş’ta öğrencilerimizi en güzel şekilde ağırlayan Maraş Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Maraş Büyükşehir Belediyemize ve her türlü desteğini bizden esirgemeyen Trabzon Büyükşehir belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müdür Fettahoğlu, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü'ye hediye takdiminde bulundu.

Dört gün sürecek olan proje kapsamında; bilimsel gezi ve saha çalışmalarının, temiz enerji, enerji verimliliği, geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşam ve ekolojik okur-yazarlık üzerine iş birlikçi grup etkinliklerinin, drama ve deney çalışmalarının yer aldığı otuz beş farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber