ÖĞRETMENE SAYGI İSTİYORUZ

Önümüzdeki süreçte bu dayatmaya karşı eylemlerimiz devam edecektir. Öğretmene saygı istiyoruz" dedi. 

Eğitim ve Bilim ve İşgörenleri Sendikası  (Eğitim-İş) Sendikası,  Ankara'da, Öğretmenlik Meslek Yasası’nın geri çekilmesi ve açlık sınırındaki eğitim emekçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle 10 bin öğretmen Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yürürüdü.

Yürüyüşü polis engellemek istedi ancak binlerce öğretmenin tepkisiyle karşılaşınca güvenlik görevlileri geri adım atarak yürüuüş gerçekleşti. Yürüyüşte öğretmenler, 'Çapucu değil öğretmeniz', 'Direne direne kazanacağız', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Zafer direnen emekçinin olacak' diye slogan attı. 
Polisin eşliğindeki yürüyüş sonunda eğitim emekçileri, sendika flamalarını ve pankartları bırakarak Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e girdi.

Bu yürüyüşümüz tarihe geçmiştir diyen Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, "Eğitim emekçilerinin haklı taleplerini karşılık bulması için ÖMK'nun tasarı halinde meclis görüşmesinde Eğitim İş net tavrını ortaya koymuştur. Adeta bir tenefüs aralığında hazırlanacak kadar basit ve ayrıştırıcı kanun kabul edilemez. Önümüzdeki süreçte bu dayatmaya karşı eylemlerimiz devam edecektir. Öğretmene saygı istiyoruz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber