Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet coşkusu

TTSO - Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (TTSO) yönetiminde yer aldığı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, Okul Müdürü Lütfüye Kul, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, açılış konuşmaları, yaş kütüğüne mezunlar adına plaket çakılması ve öğrencilerin çeşitli gösterilerinin ardından 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılında mezun olan 203 öğrenciye diplomaları takdim edildi. Diploma verdiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı şunları söyledi:

“Burada Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak bulunmamızın bizler için farklı bir anlamı daha var. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında 81 ilde 81 lise seçildi. Trabzon’da seçilen okulumuz mezuniyet gururunu hep birlikte yaşadığımız Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bu kapsamda okulumuzun yönetiminde ve öğrencilerimizin iş hayatına atılmalarında yürütülecek çalışmalarda hep birlikte olacağız. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de mesleki eğitim ve bu alanda eğitim veren kurumlar çok önemli. İş dünyasının sizler gibi iyi yetişmiş kişilere ihtiyacı var. Bunun önemi her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor. İnanıyorum ki bugün burada mezun olan gençlerimiz kendi mesleklerinde iş hayatına atılacaklar ya da yükseköğrenimlerine devam edecekler. Ben bu yolda bütün mezunlarımıza başarılar diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber