RİZE TOBB İLKOKULU EĞİTİMİ DÖRT DUVARIN DIŞINA TAŞIDI

Haber:Dilek ONAY CAN

Öğrenciler İlkokul 2. sınıf hayat bilgisi ders müfredatı kapsamında yer alan “Güvenli Hayat ” ünitesi ve “Ulaşım Araçları” konusunu okul dışındaki öğrenme alanlarında işlediler.
Rize Türkiye Odalar Borsalar Birliği ilkokulu 2-H sınıfı dersine önce Çayeli  Denizcilik  Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde  gemi simülatörünü kullanarak başladı. Deniz yoluyla ulaşım konusu detaylı bir şekilde burada işlendi.

Ardından Rize Artvin hava limanına gidilerek Türkiye’nin deniz dolgusu sahasına yapılan hava limanını gezdiler.

Hava yoluyla ulaşım, ulaşımın kuralları, konuyla ulaşımın kişiye ve topluma kazandırdıkları, güvenli bir hava yolu ulaşımında dikkat edilmesi gereken konular yetkililerden öğrenildi. Pazar Kaymakamlığının ve pazar kaymakamlığı Rize Artvin hava limanı mülki idari amirliği’nin yazılı onayıyla gerçekleşen bu ziyaret oldukça verimli geçti.
Normal yolcu girişini kullanarak aprona geçen öğrenciler burada olası bir yangın durumunda uçağa müdahale etme yöntem ve tekniklerini gördüler.Rize Artvin havaalanı yetkilileri öğrencilere uygulamalı olarak bilgiler verdiler.

Ardından VIP salonu kullanarak uçağa binme yöntem ve usullerini uygulamalı olarak öğrenen öğrenciler çok mutlu oldular.

Minik öğrenciler zamanlama itibarı ile bir uçağın kalkışına ve aynı zamanda da farklı bir uçağın inişine tanıklık ettiler.

Açıklama yapan Okul müdürü Ömer Armağan; ” Eğitimin asıl hedefinin Öğrenciyi dört  duvar arasından çıkartıp hayata hazırlamak olduğunu ifade ederek: ” Eğitimin asıl hedefi çocuğun işinde yaşadığı sosyal çevreye taşımak ve öğrenmeyi orada gerçekleştirmektir.Bizim en büyük vazifemiz budur.Bu konuda emek veren ve bize destek olan yetkililere ve planlama yapan öğretmenimiz Ömer Keskin  hocama şahsım ve velilerim adına çok teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim çalışmalarını çocuğun işinde yaşadığı sosyal çevreye taşımak ve öğrenmeyi orada gerçekleştirmek okul müdürü olarak benim ve okul müessesesinin öncelikli görevlerindendir. Amacımız toplumsal yaşama daha fazla uyum sağlayan öğrenciler yetiştirmektir. TOBB ilkokulu ailesi olarak bunu başardığımızı görüyorum” dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber