TELEKONFERANSLA YAPILAN  ARICILIK KURSUNA YOĞUN İLGİ

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile Trabzon Araştırma ve Kültür Vakfı Toplantı salonunda, açılan Arıcılık kursu sona erdi.

Akşam 17:00 – 20:00 saatleri arasında verilen arıcılık kursuna çoğunluğunu MÜSİAD Üyelerinin oluşturduğu 3 ü bayan 31 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı.

Yeni Korona virüs tedbirleri kapsamında, kursiyerlerin salona girişte maskeli ve ateşleri ölçülerek, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde dizayn edilen salonda eğitimin yapıldığı kursta , kursiyerlerin bir bölümü canlı telekonferans sistemi ile uzaktan eğitim gördüler.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY , Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan GENÇ , Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erol SAYIN ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet ŞEKERLİ’ de kursu canlı olarak uzaktan, MÜSİAD Genel Merkez Turizm Komitesi Teşkilat Başkanı Ümit HOTAMAN Örgün olarak takip etmişlerdir.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Elemanlarından Mühendis Hüseyin Rami TÜRKER, Tekniker İsmet KAHRAMAN ve Tekniker Muzaffer KARABAYIR’ ın eğiticiliğini yaptığı arıcılık kursunda kursiyerlere; teknik arıcılık , arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri , hijyen ve kalıntısız arı ürünleri üretim teknikleri, başta bal olmak üzere arı ürünlerinin kullanımı ve muhafazası konularında eğitim verildi.

Arıcılık kursuna katılan kursiyerler kursun çok faydalı olduğunu, kurs sonucunda aktif arıcılık yapmasalar bile; arıcılıkta kaliteli üretim , bilinçli tüketim başta olmak üzere ,arıların ilginç yaşamlarını ve geleceğimiz için önemini öğrendiklerini söyleyerek kursun açılmasında katkısı olanlara teşekkür ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber