banner240
banner237
banner238

Trabzon-Uşak Müzik Korosu Trabzon’u Coşturdu.

Ortahisar Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yayla Çiçekleri Çocuk Korosu ile Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu işbirliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde birlikte sundukları konser büyük beğeni topladı.

Konsere Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemil Karakaş, Şube Müdürleri Recep Aydınçakır, Süleyman Adıgüzel, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konserde bir konuşma yapan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Türkülerimiz aynı zamanda bizim en önemli yapı taşlarımızdır. Binlerce yıllık kültürümüzden süzülegelen Karadeniz’de hareketliliğiyle, horonuyla Ege’de zeybeğiyle bugün her nekadar sınırlarımız dışında da olsa Musul, Kerkük’te hoyratlarıyla Güneydoğu’da halaylarıyla, İçanadolu’da bozdağıyla hepsi apayrı güzellikler apayrı destanları bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda binlerce yıllık kültürümüzün en önemli numuneleri haline geliyor. Bu güzellikleri bir köprü haline getirerek çocuklarımız bizlerle buluşturuyorlar. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğiniz daha da bir perçinleşiyor. Ve asırlarca her zaman mazlumun yanında yer almış olan milletimiz yine bugünlerde aynı kararlılık içerisinde aynı dik duruş içerisinde bir büyük mücadeleyi bugün Suriye’de Kuzey Irak’ta bunların hepsinin bugün burada kardeşliğimizi biraraya getirecek olan birliğimizi ve beraberligimizi biraya getirecek olan güzellikler. Uşak ilimizden bize gelmiş olan bu yeni öğrencilerimiz bizdeki öğrencilerimizle beraber bir koro oluşturarak aynı türküleri birlikte söyleyecekler. Ayrıca karşılıklı türküler de söyleyecekler. Bu güzel çalışmada emeği geçen tüm arkadaşları yürekten kutluyorum. Ayrıca bize projemize desteklerinden ötürü Ortahisar Belediye Başkanımıza, başkanlarımıza teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Kültürel faaliyetlerle hem bölgelerimiz hem bölgemiz ilerleyecektir düşünüyorum. Ben bu vesileyle bizlerle bir arada olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Gecemizin güzel geçmesi sevgilerimi saygılarımı sunuyorum sağolun.”şeklinde konuştu.

Davetlilerle Birlikte Türkü Söylediler.

Murat Şahintürk Müzik Öğretmeni koro şefi eşliğinde Her Şey Güzel Olacak, Nayino, Ne Fark Eder, Bahçenrin Harı Mıyım, Ant şarkıları salonda büyük alkış alırken, Gülşah Toksoy Müzik Öğretmeni şefliğinde Çağrı, Karadeniz Türküsü, Öğrettin Öğretmenim, Bir Fırsat Verin, Arkadaşım Eşek türküleri büyük beğeni topladı. Her iki koro ortak olarak Yurt Türküsü, Gelin Çocuklar Dünyaya, Olur Bu Dünya Çocuklara Saray, 23 Nisan da Biz, Bilmee, Nane Limon Kabuğu türkülerini birlikte seslendirdiler. Salonu dolduran davetliler de türkülere eşlik ederek güzel bir gece geçirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber