banner240
banner237
banner238

Trabzon’da Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, İl Müftüsü Osman Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, İl MEM Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Bu mekanlar bizler için çok kıymetli eğitim kurumları. Eğitim kurumlarımızda yapılan her iş atılan her adım bizler için son derece anlamlı. Ülkemizde genelinde başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ kampanyası çerçevesinde ilimizde yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar neticesinde tüm okullarımızı kütüphane ile buluşturduk. Bu gerçekten son derece anlamlı ve önemli bir hizmet. Dinimizde ve kültürümüzde okumanın önemini hep birlikte bilmekteyiz. Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu protokol çerçevesinde okulumuzun kütüphanesi İl Müftülüğümüz tarafından hizmete açıldı. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanemizde yerli, yabancı klasiklerinin yanında araştırmaya yönelik çeşit çeşit kitaplarla buluşacaksınız. Sevgili gençler sizlere samimi olarak söylüyorum ki hayatınızda okuma kapasitenizi ne kadar arttırırsanız ileriki yaşamınızda büyük faydalar göreceksiniz. Onun için bu güzel fırsatları iyi değerlendirin. Kitaplar her zaman baş köşenizde olsun. Unutmayın ki kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak göreceksiniz” dedi.

TRABZON’DA 625 KÜTÜPHANEDE 750 BİN KİTAP

Kütüphanenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu bakanlığımız kütüphanesiz okul kalmayacak projesi kapsamında 2 ay gibi kısa sürede 16 bin 316 kütüphane okullarımıza kazandırdı. İlimizde 625 kütüphanede 750 bin kitap öğrencilerimiz ile buluşturduk. İlimizde okuma kültürü faaliyetlerinin zenginleştirilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü çalışmayı yapacağız. Bu kütüphanenin açılışında emeği geçen başta Diyanet Vakfı oymak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Vali Ustaoğlu, açılışı gerçekleştirilen kütüphaneyi protokol mensipları ile birlikte gezerek öğrencilerle birlikte bol bol sohbet etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber