TRABZON’DAN ANTAKYA’YA BİLİM ŞENLİĞİ GÖTÜRDÜLER YÜZLERİ BİLİMLE GÜLDÜRDÜLER

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje;

 Büyükdalyan Konteyner Kent merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte; Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile destek mektupları aracılığıyla iş birliği yapıldı.

GÖNÜLLÜ KIRK EĞİTMEN SAHADAYDI

Üç gün süren etkinlikler anaokulundan liseye her kademeyi kapsayacak nitelikte olup çocukları mutlu etme fedakârlığı ile süslenmişti. 28 Farklı atölyede hizmet veren öğretmenler, Strateji oyunlarından yaratıcı dramaya, 3 boyutlu modellemeden sanal ortam tasarlamaya, sanal gerçeklik uygulamalarından deneysel uygulamalara, resim sergisinden STEAM uygulamalarına, kutup araştırmalarından uzay bilimine, spordan tarihe, nükleer enerjiden dil bilimine kadar birçok çalışmayı çocuklarla paylaşmanın manevi hazzını duydular.

‘'TEKRAR GELİN DİYE ARKANIZDAN SU DÖKECEĞİZ’’

Gülen çocukların umutlarına dokunan öğretmenlerimizin arkasından su döken çocuklar ve aileler, bu kadar kalabalık bir grubun ilk kez bu bölgede bulunduğunu ifade ederek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Yaşat ki Değer Bulsun Projesi kapsamında da Trabzonlu çocuklar oradaki kardeşlerine mektuplar gönderdiler. Bir gönül köprüsü bir umut kardeşliği ile Antakya’nın yanında olan öğretmenler, her daim aynı yürek coşkunluğuyla afet bölgemizin herhangi bir şehrinde olmaya hazırız dediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş:

‘’Afet bölgemiz için ilk günden itibaren üreten okul ve kurumlarımızla sahaya her türlü destek için koşa koşa giden öğretmenlerimizle dayanışmanın en güzel örneklerini yaşadık. Daha fazlasını yapabilmek ve oradaki çocuklarımızın, kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek adına hiçbir fedakârlıktan kaçmayan öğretmenlerimize her daim minnettarız. Bu bağlamda projemize ortak olan tüm kurumlarımıza da tek tek gönülden teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber