YKS SON PROVA

Trabzon Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile KTÜ arasında yapılan protokole göre, ilki 2015’te yapılan, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen YKS SON PROVA deneme sınavı 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde KTÜ Kanuni Kampüsünde yapılacak. Sınavda öğrencilere ÖSYM sınavlarının birebir provası yaptırılacak.
   
Sınav, toplamda 59 sınav merkezindeki 766 sınav salonunda, 1.070 idareci ve öğretmenin gözetiminde, 10.163 (on bin yüz altmış üç) öğrencinin katılımıyla  (toplamda üç oturumda 21.000 öğrenci gibi) yapılacak. Sınava şehir dışından (Giresun Gümüşhane Rize) öğrenciler de girecek  ve  Eskişehir  Manisa Tokat, Ordu gibi diğer il MEM'lerden de gözlemciler katılacak.
YKS SON PROVA deneme sınavının soruları İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve KTÜ akademisyenlerinden oluşan 53 kişilik “Sınav Soru Komisyonu” tarafından hazırlandı ve sınav soru kitapçıklarının basımı Karadeniz Teknik Üniversitesi matbaasında gerçekleştirildi.
12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da 1. oturum (TYT) ile başlayacak ve 13 Mayıs Pazar günü 2. oturumla devam edip 3. ve son oturum olan Yabancı Dil Sınavı ile birlikte sona erecek.
ÖSYM kurallarının geçerli olduğu bu sınava öğrenciler, trabzonarge.meb.gov.tr adresinden temin ettikleri sınav giriş belgesi ve kimlik kartlarıyla girecekler. Sınav günü öğrencilere verilen kalem, silgi ve kalemtıraşlar Trabzon Belediyesince karşılandı.
Sınav cevap anahtarı sınavdan sonra trabzonarge.meb.gov.tr yayımlanacak ve  il düzeyinde okul türleri ve ilçelere göre sınav analizleri Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibince yapılarak sonuçları açıklanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber