2018, ekonomik açıdan daha iyi bir yıl olacak!

MÜSİAD, 2017 yılı Faaliyet Bildirim Toplantısını, Hayal Vadisi’nde ki tesislerinde yaptı. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, üyeler büyük ilgi gösterdi.  

Toplantıda MÜSIAD Trabzon Şube Başkan Ali Kaan'n yıllık değerlendirme sunumunun dışında eski şube başkanları, MÜSIAD üyeleri söz alarak genel sorunlar hakkında konuşmalar yaptılar. 

Şube başkanı Ali Kaan konuşmasında "MÜSIAD olarak kuruluşundan bugüne kadar hem Türkiye genelinde hem de Trabzon özelinde ciddi çalışmalar yaptıklarını yaygınlık açısından ülke içerisinde 84 yurt dışında 59 şubeye ulaştıklarını, on bir bini aşmış üye, altmış binin üzerine işletme ve Türkiye Genelinde istihdamın %15'ine ulaşan bir aile olduklarını vurguladı. Ali Kaan, “Bu geniş ailenin Trabzon'a özel çalışmalarında üyelerimize yapmış olduğumuz yönlendirici desteklerin ötesinde çeşitli ortak projelere de ön ayak olmaya gayret ediyoruz” dedi 

Kaan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İlimiz mevcut çalışma potansiyelinin dışında yeni çalışma alanlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Nisan ayı sonunda Trabzon'da yapacağımız genel idare kurulu toplantısında gündem konumuzu "Savunma Sanayi" olarak benimsedik. Türkiye'nin her bölgesinden gelen iş adamlarına ve Trabzon'da faaliyet yapan iş adamlarına savunma sanayisinde rol almaları için bir fırsat oluşacağı kanaatindeyim. 

2017 yılı içerisindeki ekonomik göstergelerine göre, 2018 yılı ekonomik açıdan daha verimli olacağı kanaati oluşmaktadır. Bölgemiz her ne kadar Turizm ağırlıklı bir ekonomik yapı oluşturuyorsa da artık 2023 vizyonumuzda, sanayi alanında daha etkin çalışmaların yapılmasının önemi açığa çıkmaktadır. Bugün üyelerimiz arasında Türkiye'nin yüz akı olan firmalar, ihracatta ilk 500'e giren firmaların varlığı bunu göstermektedir” 

Üyelerin şehir içerisindeki olumsuzluklar ve olabilecek işler hakkındaki kanaatleri bir rapor haline getirilerek toplantı sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber