CORA:AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin önemine değindi

Milletvekili CORA, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin önemine değindi

AK PARTİ SOSYAL DEVLETİ İNŞA ETTİ

YOKSULUNA ULAŞAN TÜRKİYE VAR

PANDEMİ SÜRECİNDE TÜRKİYE AVRUPA’YA ÖRNEK OLDU

TÜRKİYE SAĞLIKTA AVRUPA’YA ÖRNEK

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önemine değinerek, pandemi sürecinde Türkiye’nin tüm Avrupa’ya örnek olacak sağlık sürecini geride bıraktığını ve AK Parti ile sosyal devlet ilkesinin artık politikaya dönüştüğünü söyledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önemine “Bu bakanlık sadece aile ile değil toplumun her kesimi ile doğrudan veya dolaylı olarak temasta bulunan, bir taraftan geleceğimizin teminat olan çocuklarımızın, eli öpülesi yaşlılarımızın, AK Parti döneminde çok daha fazla önem verilen, saygınlığı bir o kadar hak eden kadınlarımızın, sosyal hayata erişimini kolaylaştırdığımız engelli kardeşlerimizin, bir diğer taraftan ne kadar çalışsak borcumuzu ödeyemeyeceğimiz gaziler ve bize bu toprakları vatan bırakan aziz şehitlerimizin yadigarı kıymetli yakınlarını ilgilendiren bir bakanlıktır. Yine sosyal güvenlik çatısı altında olan olmayan, çalışan çalışmayan herkesi ilgilendiren bakanlıktır.” şeklinde vurgu yapan CORA, şunları söyledi:

VATANDAŞLARIMIZI GENEL SAĞLIK SİGORTASI ŞEMSİYESİ ALTINA ALDIK

“Covid-19 salgını sosyal güvenlik sistemimizin önemini ve değerini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu anlamda diyebilirim ki vatandaşlarımızın tamamını genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan ve herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunan tek ülkeyiz. Düşünsenize, böyle bir süreçte çalışan kesimlerde işçilerin hastanesinin sigorta hastanesi, memur çalışanlarının hastanesinin devlet hastanesi, zenginlerin hastanesinin ise özel hastaneler olduğunu düşünün. Düşünün; sevk zincirlerini, pahalı ilaçları, eczane kuyruklarını, balık istifi yatan hastaların bulunduğu koğuşları, koridorda sedyelerde bekleyen hastaları. Biz bunları unutmuştuk, pandemi sürecinde Avrupa'daki hastaneleri gördüğümüzde, Avrupa'daki sosyal güvenlik sistemini gördüğümüzde, bu, bize geçmişi yeniden hatırlattı.”

114 ÜLKEDEN 70 BİNE YAKIN VATANDAŞIMIZI TÜRKİYE’YE GETİRDİK

“Şimdi gurur duyuyoruz, 114 ülkeden 70 bine yakın vatandaşını ülkesine getiren, bunun için hiçbir masraftan kaçınmayan bir ülkeyle gurur duyuyoruz. İşte, sosyal devlet anlayışı budur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu manada Anayasa'yla teminat altına alınan sosyal devlet ilkesini politika hâline getiren, uygulayan, tatbik eden bir bakanlıktır. Dünya Bankasından alınan rakamlara göre Türkiye'de aşırı yoksulluk kavramı kalmamıştır.” YOKSULUNA ERİŞEN TÜRKİYE VAR

“Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından açıklanan İnsani Gelişme Endeksi sıralamasında ülkemiz dikkate değer bir gelişme göstermiştir. İlk kez en yüksek insani gelişme kategorisine yükselmiştir. Sosyal yardım miktarlarını artırdığımız gibi sosyal yardımlarda da çeşitliliği artırdık. Buradan çıkaracağımız sonuç, yoksuluna erişen bir Türkiye vardır. Aynı şekilde yaşlı vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin de çeşidini artırdık, kapsamını daha da genişlettik. Artık yaşlısına, hastasına, engellisine evde bakım hizmeti sunan bir Türkiye vardır. Engelli istihdamında 10 kat artış sağlamış durumdayız. Bizim sosyal politikalardaki amacımız nihayetinde vatandaşlarımızın yardıma muhtaç olmadan insanca yaşayabileceği bir yaşam standardına kavuşmalarıdır.”

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKTIK “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize her alanda destek olmaya çalışmış, bütün imkânları artıran bir iktidarız. Yaşadıkları mağduriyeti çözüme kavuşturduk, eğitimden sağlığa, sosyal haklara, vergi muafiyetlerine gibi birçok konuda düzenlemeler yaparak şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine sahip çıktık. Nakdi tazminattan, emekli ikramiyesine, istihdam haklarından, ücretsiz seyahat haklarına, elektrik ve su ücret indiriminden, askerlik muafiyetine, emlak vergisi muafiyetine, motorlu taşıtlar vergisi muafiyetinden, eğitim alanına, sosyal hayattan bütün alanlara, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık.”

“2012 yılında yaptığımız düzenlemeyle terörle mücadelede şehit olanların yakınlarına tanınan istihdam hakkını 1'den 2'ye çıkardık. 2013 yılında hiçbir istihdam hakkı bulunmayan vazife ve harp malulü kapsamındaki Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensubu güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara 1 istihdam hakkı tanıdık. 2013 yılında hiçbir istihdam hakkı bulunmayan diğer kamu kurumlarındaki vazife malulleriyle terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hâle gelen terör mağduru sivil vatandaşlara da yine 1 istihdam hakkı sağladık. 2013 yılında hiçbir istihdam hakkı bulunmayan terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybeden ve engelli hâle gelenlerin yakınlarına da bir istihdam hakkı sağladık. 2018 yılında terör eylemlerinin ortaya çıkarılması, etkilerin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasına yardımcı ve faydalı olurken, hayatını kaybeden sivillerin hak sahiplerine sağlanan istihdam hakkını, yine, 1'den 2'ye çıkardık. 2017 yılında yapılan değişiklikle anne baba veya kardeşlerin istihdam hakkının kullanılmaması durumunda eş ve çocuklardan toplam 2 kişinin istihdam hakkından yararlanması sağladık.”

44.384 ŞEHİT YAKINI, GAZİ VE GAZİ YAKINLARINA İSTİHDAM SAĞLADIK “AK Parti iktidara geldiği tarihte 6.315 olan şehit yakını ve gazilerimizin istihdam hakkını bugüne kadar 44.384 şehit yakını, gazi ve gazi yakını olarak istihdamları sağlanmıştır. Şehit yakını olanlara 2016 yılında şehitlerimizin eş ve çocuklarından birisi, eş ve çocuğu yoksa anne ve babasından birisine bir defaya mahsus olmak üzere özel tüketim vergisi muafiyetiyle araç alma hakkı tanınmıştır. Bu şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize, gazilerimizin yakınlarına vermiş olduğumuz değerin bir göstergesidir; bu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bir bakış açısıdır, bir vizyonudur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber