banner240
banner237
banner238

AHMET KAYA: “EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNE ÇIKARILMALIDIR"

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’ni ziyaret ederek emekli vatandaşlarla bir araya geldi, “Ömrünü devletine hizmete adamış emeklilerimize asgari ücretin altında aylık verilmesi hepimizin ayıbıdır. Bu ayıbı hep birlikte ortadan kaldırmamız gerekiyor.” dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve ilçe yöneticileri ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Ahmet Kaya, üyelik başvurusunda bulunarak emeklilerin sıkıntılarını Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

“EMEKLİLERİMİZ YOKSULLUKLA VE GEÇİM DERDİYLE BOĞUŞUYOR”

Türkiye Emekliler Derneği’nin emekli vatandaşları temsil eden en büyük sivil toplum örgütü olduğunun ve önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Kaya, “Ne yazık ki Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden biri olan Trabzon’umuzda yaşayan 161 bin 958 emekli vatandaşımız yoksullukla ve geçim derdiyle boğuşuyor. Üstelik Trabzon’daki emeklilerimizin yarısından fazlası açlık sınırının da altında 2 bin 600 lira aylık alıyor. Elektriğe, doğalgaza, kiralara, temel gıda ürünlerine yapılan zamlar ortada. Hayat pahalılığı ortada. Bu emekli aylığıyla insanlarımız nasıl geçinsin? Bu ayıp bize yeter!” dedi.

Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar’a ve yönetimine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür eden Kaya, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarına ve taleplerine değinerek şunları söyledi:

“ULU ÖNDERİMİZ EMEKLİMİZE SAHİP ÇIKILMASINI ÖĞÜTLEMİŞTİR”

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.’ diyerek emeklilerimizin önemine dikkat çekmiş ve emekli vatandaşlarımıza sahip çıkılmasını öğütlemiştir. Bu nedenle emeklilerimiz bizim önceliğimizdir.”

“İKTİDARIMIZDA EMEKLİLERİMİZİ HUZURA VE REFAHA KAVUŞTURACAĞIZ”

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çabalarıyla ana muhalefet partisi olduğumuz halde, emeklilerimizin dini bayramlarda birer maaş ikramiye almalarını sağladık. Bunda Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubemizin de büyük katkıları oldu. İktidara geldiğimizde emeklilerimizin başta düşük maaş sıkıntısı olmak üzere tüm sorunlarını çözerek onları hak ettikleri huzura ve refaha kısa sürede kavuşturacağız.”

“EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNE ÇIKARILMALIDIR”

“Emeklilerimiz bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş insanlarımız. Emeklilik hayatlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde sürdürmeleri gerekiyor.

O nedenle;

Evi olmayan emeklilerimize TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarda ve uygun ödeme koşullarında konut yapılması sözü bir an önce yerine getirilmelidir.

Emekli vatandaşlarımızın maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi için intibak yasası acilen çıkarılmalıdır.

Emekli aylıklarının enflasyona ve zamlara ezdirilmemesi için 2022 zamları belirlenirken TÜİK’in enflasyon oranlarına ek olarak, milli gelirden pay verilmeli ve 500 TL seyyanen zam uygulanmalıdır.

En düşük emekli aylığı asgari ücretin üzerine çıkarılmalıdır.

Emekli vatandaşlarımıza verilen sağlık hizmetlerindeki katılım payı ve ek ödemeler kaldırılmalıdır.

Sağlık hizmetlerinin tamamı ücretsiz olmalıdır.

Emeklilerimize kira ve ısınma desteği verilmelidir.

65 yaş üstü emeklilerimizin banka kredisi taleplerinde bankaların çıkardığı zorluklar kaldırılmalıdır.

Emekli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmalı ve aktif yaşlanma politikaları üretilmelidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber