AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDE VERGİ YAPILANDIRMA BAŞVURULARI BAŞLADI

Akçaabat Belediyesi, 7256 sayılı vergi affı kapsamında belediyeye borcu bulunan vatandaşların yapılandırma için müracaatlarının başladığını bildirdi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun 17/11/2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlandığını söyledi.

Başkan Ekim, vergi borcu bulunan mükelleflere Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yasa ile yapılandırma fırsatı sunulduğunu hatırlatılarak bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin internet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini veya belediyeye müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Borçlarını yeniden yapılandıranların kazançlı olacağını ifade Başkan Ekim “Çıkarılan yasa ile emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence ile katı atık gibi borçları yapılandırma kapsamına alındı. 7256 sayılı vergi kanunu kapsamında borcu olan vatandaşlarımız borç yapılandırma işlemlerini belediyeye gelmeden online yapabilecekler. Ön Başvuru için belediyemiz web sayfasından https://www.akcaabat.bel.tr/yapilandirma-formu.aspx Formu doldurarak yapılandırma işlemini gerçekleştirebilecekler. Bu yasa ile 31.12.2020 tarihine kadar vergi borçları yapılandırılabilecek.” dedi.

TAŞINMAZ SATIŞI VE KİRALAMA ALACAKLARINDA İLK TAKSİT ŞUBATTA BAŞLAYACAK

“Taşınmaz Satışı, İrtifa Hakkı ve Kiralama Alacaklarının Yapılandırılmasında ilk taksit ödeme süresi 2021 Şubat ayından itibaren başlayacak ve azami 18 taksit uygulanacaktır. Taksit sayısı, ödeme aralıkları ve taksit sayısına göre uygulanacak katsayılar, diğer alacaklarla aynı şekildedir. Yapılandırma yapılan bu alacakların gecikme cezası ve faizi gibi fer’ilerden vazgeçilecek, anapara ile beraber Yİ-ÜFE değişim oranlarına göre hesaplanacak tutar tahsil edilecektir.”

İsteyen peşin, isteyen taksitli ödeyebilecek

31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza ve harçların yapılandırılmasını içeren 7256 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen silinecek.

31 Ağustos 2020 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek başvuruda/dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor.

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde

ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Müracaat İçin Bildirim Formu:

https://www.akcaabat.bel.tr/yapilandirma-formu.aspx

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber