banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA “HENDESETÜL CEZERİ İCATHANE ATÖLYESİ” AÇILIYOR

Akçaabat Yıldızlı Mahallesi Sera Gölünün üst kesiminde bulunan, geçmiş dönemde ilkokul olarak hizmet veren ve halihazırda atıl durumda olan bina, Akçaabat Belediyesi, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı Trabzon Temsilciliği ve Bir Fikrim Var Derneği işbirliğinde “Hendesetül Cezeri İcathane Atölyesi” olarak hayata geçiriliyor.

Akçaabat ve bölge gençlerine hizmet edecek olan eğitim merkezinin tanıtım toplantısı Akçaabat Turizm Otelcilik Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Yapılan toplantıya Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcı Serkan Özdemir, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün TÜGVA İl Başkanı Hakan Özgören, Bir Fikrim Var Derneği Akçaabat Şube Başkanı Emrullah Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım programında konu ile ilgili açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Öncelikle böylesine özel, Akçaabat’ımızda ilk olma özelliğine sahip olan bir projenin Belediye olarak paydaşı olmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gençlere ve gençliğe önem veren, onları önemseyen bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Gençlerimize kendilerini geliştirmek için, spor ve sosyal aktivitelerini yapabilmeleri için yaşam alanları oluşturuyor onları sağlıklı bireyler olarak yarınlara hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki bugünün gençleri geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umutlarıdır.

Kıymetli katılımcılar;

Akçaabat Belediyesi olarak birçok projeyi ve yatırımı hayata geçiriyoruz. Özellikle gençlere yönelik birkaç çalışmamızdan bahsetmek istiyorum. Söğütlü Mahallemizde gençlik merkezimiz var. Önünde uluslararası organizasyonların yapıldığı ve gençlerimizin spor yapabileceği atletizm sahamız mevcut. Bunun yanında Kavaklı Mahallemizde atıl durumda bulunan bina tadilatı yapılarak Gençlik Merkezi olarak şehrimize kazandırılacak. Yaylacık Mahallemizde içerisinde kapalı spor salonu, yüzme havuzu, gençlik merkezi ve stadyum bulunan bir spor kompleksini Akçaabat’ımıza kazandırıyor gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu projemizin de tamamlanmasıyla gençlerimizin hizmetine üç tane gençlik merkezini sunmuş olacağız. Gençlerimize yönelik okul saatleri dışında spor ve kültür sanat kursları düzenleyerek çocuklarımızın buralara katılmalarını teşvik ediyoruz.

Bugün burada tanıtımı yapılan “Hendesetül Cezeri İcathane Atölyesi” projesini de Yıldızlı Mahallemizde hayata geçiriyoruz. Yıldızlı Mahallemizde Sera Gölünün hemen üst kısmında bulunan geçmişte Gölbaşı ilkokulu olarak hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait bina tadilat edilerek “Hendesteül Cezeri İcat Atölyesi” olarak gençliğin hizmetine sunulacaktır. Gençlerimiz okul saatlerinin dışında ve hafta sonları gelip burada kurs görerek kendilerini geliştirecekler.

Gençlerimiz burada "Robotik Kodlama", "Endüstriyel Tasarım", "Havacılık ve Uzay Kulübü", "Mobil Uygulama Geliştirme", "Bilgisayar Programı Yazma", "3 Boyutlu Tasarım ve Üretim", "Elektronik Devre Tasarlama ve Robotik Sistem Tasarlama” v.s eğitimleri alabilecek. Geleceğin bilim insanları inşallah buradan bizim gençlerimizden yetişecek.

Biliyorsunuz “Hendese” kelimesi Arapçadan dilimize girmiş “mühendis” anlamına geliyor.

Cezeri ise; çok yönlü bir bilim dalı olan sibernetik alanında çalışmalar yapan ilk bilim insanı olarak bilinmektedir.

Hendesteül Cezeri ise Cezeri’nin Mühendisleri anlamına geliyor. Yani buradan onlarca yüzelerce “Cezeri” gibi bilim insanı ve mühendis yetişeceğine cani gönülden inanıyorum.

Bu tesisin hizmete geçmesi için belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi vereceğimizi ifade ederek konuşmama son verirken proje paydaşlarımız olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Türkiye Gençlik Vakfı Trabzon İl Temsilciliğine, Bir Fikrim Var Derneğine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber