Arıcılık ve Kurban Kesim Elemanı Kursuna Kayıtlar Başladı

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Arıcılık ve Kurban Kesim Elemanı kurslarına başvurular başladı. Ortahisar Belediyesi kurs merkezinde düzenlenecek kurslara başvurular 27 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek. Kurslara kayıt olan kursiyerler haziran ayı ortalarında uzman eğitmenler eşliğinde eğitime başlayacak. Arıcılık kursu yaklaşık 1 ay, kurban kesim elemanı kursunun ise 10 iş günü devam etmesi öngörülüyor. Kursları bitirmeye hak kazanan kursiyerlere sertifika verilecek. Kurslarda eğitimler salgın kurallarına uygun olarak yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlenen kursların salgın sürecinde istihdam imkânlarını değerlendirmek isteyen kişiler için bir fırsat oluşturacağını kaydetti.

“EĞİTİM ALINMASI ŞART”

Kurban kesim elamanı kursunun kurban bayramında yaşanan iş kazalarını azaltacağını belirten Başkan Genç, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde usul ve tekniklerine uygun olarak kurbanlık hayvanların kesilmesi hem dinimizin bir emri, hem de hayvanların daha az acı çekmesi için de son derece önemli bir husus. Her Kurban Bayramı’nda yaşanan iş kazalarının önlenmesi için konunun uzmanı kişilerden eğitim alınması gerekiyor. Böylece kimi zaman insanlarımızın da can güvenliğini tehlikeye atan kazaları önlemiş oluruz. Diğer yandan kurbanda uzman kesim elemanı eksikliği nedeniyle vatandaşlarımız kurbanlarını kestirmek için uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Sınırlı sayıda bu işi bütün nitelikleriyle bilen insan var. Ve her geçen gün de uzman eleman ihtiyacı artıyor. Düzenlediğimiz bu kurslarla bu taleplere bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.

“EKONOMİLERİNE DESTEK OLURLAR”

Arıcılık kursuyla da açıklamalarda bulunan Başkan Genç, Trabzon’un flora ve bitki örtüsü açısından arıcılığa son derece elverişli olduğunu ve Türkiye’nin en kaliteli ballarının Karadeniz bölgesinden elde edildiğine dikkati çekerek, "Arıcılık kursumuzda ise, bölgemiz için oldukça elverişli olan arıcılığı bütün teknik konularıyla birlikte kursiyerlerimize öğreterek onları üretime teşvik etmiş olacağız. Bu kursumuzda da dersler uzman kişiler tarafından veriliyor. Arıların bakım ve beslenmesinden tutun da bitki florasına, hastalıklara kadar her konuyu kursiyerlerimize öğreteceğiz. Bu konulara ilgi duyan bütün vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyorum. En azından kendi işlerini kurmuş olurlar, bizzat üretim gücüne katılarak aile ekonomilerine destek olurlar.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber