banner240
banner237
banner238

Başkan Hacısalihoğlu: Kalıcı istihdam için eğitimlere ağırlık verilmeli

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kalıcı istihdam hedefinde en önemli noktanın eğitim olduğunu belirterek, “Hedef, istihdama giren tüm elemanların orada kalıcı olması. Belli süre çalışıp da başka iş aramasınlar. Burada da en önemli nokta eğitim. Nitelikli iş gücü için eğitimleri sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

Trabzon Valiliği, İŞKUR İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 7. İstihdam Fuarı, Osman Turan Kongre Merkezi’ndeki açılış töreniyle başladı.

Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde İstihdam Seferberliği başlatıldı. Her iş yerine bir eleman hedefleniyordu. Türkiye’de ilk kez 1,5 milyon kişi iş sahibi oldu. Şehrimizde aktif olarak 6 bin 500 firmamız mevcut. Artı istihdam rakamlarına baktığımızda 13 bin civarında. Yani Trabzon’da her iş yerine bir değil iki istihdam sağlanmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu yıl yapılan istihdam toplantısında alınan karar gereği her iş yerine yine en az bir ve üzerine ne kadar alınabilirse, istihdam seferberliği devam ediyor. Bu doğrultuda bizler şehirde ilgili tüm taraflarla birlikteyiz ve çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

“KALICI İSTİHDAM HEDEFLENMELİ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, firmaların talebi doğrultusunda nitelikli iş gücü hazırlanmasının hedeflenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hedef, istihdama giren tüm elemanların orada kalıcı olması. Belli süre çalışıp da başka iş aramasınlar. Burada da en önemli nokta eğitim. Nitelikli iş gücü için eğitimleri sürdürmemiz gerekiyor. Bu konuda İŞKUR sürekli çalışmalarını devam ettiriyor. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Sayım Valimizin başkanlığındaki istihdam kurulun da her ay toplanıyor ve bu konudaki sorunlara çözüm arıyor. Yani şehir tüm dinamikleriyle istihdam konusuna sahip çıkıyor. İş camiası olarak bizlerin aradığı kalıcı istihdamdır. Bir elemanı alıp belirli süre çalıştırıp çıkarmak hiçbir işverenin lehine değildir. İş arayanların bir işyerine girmeden önce orayı iyi tanıyıp orada çalışabileceği konusunda kendini hazırlaması gerekiyor. Eğer o işyerinde kalıcı olacaksa müracaat etsin. Geçici istihdam herkese zarar. Çalışana da zarar, işverene de zarar. Önümüzdeki süreçte bu konulara çok dikkat dilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN GİRİŞİMCİYE İHTİYACI VAR”

TTSO olarak esas amaçlarından birinin işadamı yetiştirmek olduğunu vurgulayan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Bir iş yeri açılması demek, bir kişinin sadece kendisi değil, etrafında da en az 3-5 kişiye daha istihdam sağlayacağı anlamına gelir. Bu bakımdan özellikle odamız tarafından her ay düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılmanızı tavsiye ediyorum. O eğitimlere katılanların kendi işlerini kurmaları en büyük arzumuzdur. Bu ülkenin girişimciye ihtiyacı vardır. Girişimci derken basit tarzda esnaf değil, ileriye doğru düşünen, üretim peşinde olan kişilerden bahsediyorum. Özellikle şehrimizde turizm ve hizmet sektöründe çok büyük iş alanları mevcuttur. Turizm aslında şehrimizde doyum noktasına gelmemiştir. Hala başlangıçtadır. Geleceğe dönük önemli miktarda girişimciye ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu konuda hedeflerimiz ileriye dönük çok büyüktür. İstihdam konusunda böyle bir açık kapı varken, aynı zamanda girişimcilik konusunda da açık kapı olduğunu belirtmek istiyorum. Bir işe girip, ‘ben burada rahatıma bakayım, çalışayım’ demek yerine geleceğe dönük, çoluk çocuğunuzu düşünecek şekilde geleceğinizi hazırlamanın en doğru şey olduğunu düşünüyorum. Nitelikli iş gücü olmak için lütfen eğitimlere katılın. Eğitimli olarak girdiğiniz işyerinde de kalıcı olmaya çalışın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Trabzon’da istihdama en fazla katkı sağlayan, İŞKUR’la en fazla işbirliği yapan kişi ve kurumlara protokol üyeleri tarafından ödül verildi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ adına Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Cahit Erdem’e plaketini takdim etti. Açılış töreninden sonra Vali Yücel Yavuz ve protokol üyeleri firma ve kurumların stantlarını gezdi.

KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 117 firma ve kurumun yer aldığı 7. İstihdam Fuarı 7-8 Mayıs tarihlerinde açık kalacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber