Türkiye´nin yerli Otomobili TOGG ve Alman firması Neapco ortak çalışacak

Almanya´nın Köln kenti yakınlarında ki Düren´de 500 kişinin çalıştığı firma, TOGG otomobilinin defransiyel ve şanzıman bağlatısı şaft aksanlarını üretecek. Üretim için Kocaeli´de 4 bin metrekarelik ve ilk etapta 100 işçinin istihdam edeceği işyeri tamamlandı. TOGG´un yakın bir zamanda Dünya markası olacağını ve bu potansiyeli gördüklerini belirten Alman şirket temsilcileri, ortak çalışmanın detaylarını paylaştılar.

TÜRK İŞÇİLER ALMANYADA EĞİTİLECEK

Neapco´nun Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Erdem, İşçi Temsilcisi Başkanı Jürgen Müller ve yardımcısı Feyzullah Yurtsever, Türk sanayisi için önemli bir hamle yapacaklarının altını çizdiler. Kocaeli´nin Dilovası Sanayi bölgesinde ki fabrikalarında TOGG için üretim yapacaklarını belirten Erdem “ TOGG 2023 yılında seri üretime geçecek. Neapco olarak birçok otomobil markasının defransiyel ve şaft aksanlarını biz üretiyoruz. Dünya genelinde tecsilli markamız ve kalitemizle tercih edilen bir firmayız. TOGG ile anlaşmamızı sağladık. Türkiyede üretime başlayacağız. Türkiye´de ki işyerimizde ilk etapta 100 işçi ile çalışmalara başlayacağız. İşçiler Almanya´da ki merkezimize gelerek eğitimlerini alacaklar. Bu eğitimler 6 ay sürecek. Marmara bölgesinde farklı Otomobil üreticileri de var, onlarla da işbirliği yaparak daha fazla Türk insanına iş imkanı sunmayı hedefliyoruz. “ dedi.

ALMANYA MERKEZİNDE YÜZDE 18 TÜRK İŞÇİSİ

İşçi temsilcisi Başkanı Jürgen Müller 500 kişinin çalıştığı merkez Düren üretim tesislerinde bu rakamın yüzde 18´ini Türk işçilerin oluşturduğuna dikkat çekerek “ işçilerimizden Türkiye´de çalışmak için bize müracaat edenler oldu. Bunları değerlendireceğiz. Kendi bünyemizden yetişen kalifiye elemanlarımızı Türk sanayisi için görevlendireceğiz. 2017 yılında işyerimiz Almanya´nın en iyi meslek eğitimi veren firması seçildi. Çok değerli yetişmiş ustalarımız mevcut. TOGG ile uzun vadeli bir anlaşma yapmamız işyerinde sevinçle karşılandı. “ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber