BAYRAKTAR: EMEKLİSİ MUTLU BİR ÜLKE HEDEFLİYORUZ     

          Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 gününün Emekliler Günü ve içinde bulunduğu Haftanın da Emekliler Haftası olarak kutlandığı belirterek bu özel gün ile ilgili yayınladığı mesajda

Sosyal güvenlik ve emeklilik, her ülkenin ve milletin refahı için en temel göstergedir. Bu nedenle, kutsal bir hak olan emekliliğin korunması ve geliştirilmesi, anayasada ülkeyi yönetenlere verilmiş bir görevdir.

TÜED Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar; emeklisi mutlu bir ülkede yaşamayı hedeflediklerini ve bu konuda mücadele verdiklerini söyledi.

30 Haziran Emekliler Günü’nü anlamak için büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.” sözlerinden emeklilerimizin ve yaşlılarımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamaktayız.

Zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten TÜED Trabzon Şube Başkanımız Burhan Bayraktar, ülkemizin ve milletimizin mutluluğu için çalıştıkları ve bu kapsamda emeklilerimizin daha çok korunmasını ve haklarında iyileştirilme yapılmasını istediklerini belirterek şunları söyledi. 

“Sosyal güvenlik mevzuatımızda yapılan her bir değişiklik, emeklilerimizin haklarında eşitliği bozmuş, 2000 sonrasında ve özellikle de 1 Ekim 2008 itibariyle yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, emekli aylıklarında ciddi kayıplara neden olmuştur. 2000 sonrasında emekli olanların kayıplarının giderilmesi ve eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalıdır.

Trabzon’da oturan bütün emekliler, Trabzon Şubesine üye olmalı ve hak arama mücadelesinde güçlerimizi birleştirmeliyiz. Örgütlülüğümüzle bütün sorunların üstesinden gelineceğine inanıyoruz.

Derneğimizin hak arama mücadelesinde daha etkin olması için “emeklilere sendika” hakkı tanınmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarının demokratik sistemin en temel kuruluşları olarak görülmeli ve gelişmesine çalışılmalıdır.

Emeklilerimize insanca yaşamaya yetecek bir aylık ödenmelidir. Bu hedefimiz  için; taban emekli aylığı asgari ücret seviyesine getirilmeli, 2000 sonrası emeklilerin intibakları yapılmalı, emeklilerden katkı payları alınmamalı, ikramiyeler iyileştirilmeli ve evi olmayan emeklilerimiz konut sahibi olmalıdır.

30 Haziran Emekliler Günü Kutlu Olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber