BÖLGESEL KALKINMA TOPLANTILARI TRABZON İLE DEVAM EDİYOR

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacıyla 11 farklı ilde düzenlenecek olan “Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları”nın üçüncüsü 18 Şubat Perşembe günü Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak.

Toplantının açılış konuşmaları; TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından yapılacak.

Akademisyenler, bölge belediye başkanları, kalkınma ajanslarından temsilciler ve bürokratların katılımıyla yapılacak toplantının anahtar konuşmacıları ise; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan V. Dr. Muhammed Adak, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak olacak.

“Kent Ekonomisi” ve “Akıllı Şehirler” başlıklı oturumlar ile teknik sunumlara yer verilecek toplantı, TBB sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Van’da başlayan bölgesel istişare toplantılarına Diyarbakır ve Trabzon’dan sonra; Erzurum, Trabzon, Sivas, Adana, Konya, Kastamonu, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de devam edilmesi planlanıyor. Toplantılara toplantının yapılacağı ile yakın illerin yerel yöneticileri de davet edilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber