Bu sergi görenleri hayrete düşürüyor..

27 yıl Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Araştırma bölümü sorumlusu olarak çalışan ve iki yıl önce emekliye ayrılan Nihat Sağlam, doğadan topladığı kök ve ağaç parçalarından oluşturduğu çeşitli eşyaları bir sergiyle taçlandırdı.

Serginin açılışına TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkan Yrd.H.İbrahim Nalbantoğlu ve davetliler katıldı.

Ne olduysa ameliyattan sonra oldu..

İki yıl önce geçirdiği kalp ameliyatı sonrası hayatı değişen ve bir anda müthiş bir sanatçıya dönüşen Sağlam “İki yıl öncesine kadar bir ampul bile değiştirdiğim yoktu. Küreğin sapı kırılsa onu tamir edemeyip yenisini alıp getiren birisiydim. Ama ne olduysa ameliyattan sonra oldu. Orada bana verilen kandan mı oldu, yoksa değişen damardan mı bilemiyorum. İroni yapmıyorum bu gerçek. Ama belkide içimde olan birikimi ortaya çıkardım onu da bilemem. İşte bu gördüğünüz eserler bir anda meydana geldi” dedi.

Ahşap avizeler ve epoksi görülmeye değer..

Sergide en büyük ilgiyi ahşap avizeler, epoksi ve ayna görüyor. Oldukça zahmet isteyen avizelerin yapımı da o kadar uzun sürmüyor. Fiyatları da görünüşüne göre afaki fiyatlar değil. Birde epoksi dediği bir çalışma var ki gerçekten görülmeye değer. Milli mücadeleyi anlatan özel masa için 20 gün çalıştığını ifade eden Nihat Sağlam, “Bu çalışmaya epoksi diyoruz. Bunu dökmek üç gün sürüyor. Sertleştirici ve reçine sürdükten sonra karıştırıyorsunuz ve bekletiyorsunuz. Sonra üzerindeki haritaya çalıştım. Kenarlarını da deniz taşlarından oluşturdum. Aynamıza gelince benim için çok özel bir çalışma. U şeklinde bir çubuğu bu hale getirdim. Şunu belirteyim öncelikle; bu sergiyi tanıtım amaçlı açtım açmasına ama bir hayli de masrafım oldu. Buradan bir iki ürün satmak isterim. Bunlar benim kalfalık eserlerim inşallah ileride herkes ustalık eserlerimi de görecek. Aslında cansız ağaçlara şekil vererek canlı hale getirdim” diye konuştu.

1,5 yılda tamamlanan ve Ladin, kestane, çam, gürgen ve Fatsa’dan alınan köklerden oluşan kök ve ahşap tasarım sergisinde toplam 74 adet eser bulunuyor. TTSO-TTB hizmet binasında bulunan Özel İpekyolu Müzesi’nde açılan Kök ve Ahşap Tasarım sergisi, 28 Haziran Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber