CHP HEYETİ SEL BÖLGESİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon ve Rize İl Başkanları sel felaketinin yaşandığı Rize’yi ziyaret ettiler. Selin vurduğu bölgeleri gezen Kaya, “Tedbirsizlik ve ihmaller yüzünden yağmurlar afetlere dönüşüyor. Maddi hasar yaşanan Çayeli ilçemizde ve Madenli beldemizde göz göre göre sel afete dönüşmüş. 50 metrelik dere yatağı daraltılmış kenarına trafo konmuş, yıllardır genişletilmeyen menfezler nedeniyle sel ve taşkınlar, vatandaşlarımızın evlerini vurmuş, dükkânları su basmış. Sen dere yatağını daraltırsan, gerekli tedbirleri almazsan bu sular akacak, taşacak yer arar ve sonucunda büyük zararlara yol açar” dedi.

BİR KANAL YAPMAK BU KADAR MI ZOR?

“CHP heyetimizle Rize’nin Çayeli ilçesinde sel ve heyelan nedeniyle zarar gören Köprübaşı Köyü'ne bağlı Tüysüzler Mahallesi'nde incelemelerde bulunduk. Selde yaşamını yitiren Havva Tüysüz teyzemizin ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştık, başsağlığı diledik. Selden etkilenen vatandaşlarımızın sorunlarını, mağduriyetlerini, kendilerinden dinledik. Yaraların bir an önce sarılmasını ve aynı felaketlerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Rize Çayeli Madenli Beldesinde Yetersiz kalan ve yıllardır genişletilmeyen menfezler nedeniyle sel ve taşkınlar vatandaşlarımızın evlerini vurmuş, büyük zararlara yol açmış. Bir kanal yapmak bu kadar mı zor?”

CHP HEYETİNİN RİZE ÇIKARMASI

CHP heyeti Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra heyet Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı'yı da ziyaret etti. CHP heyeti bölgede gerçekleştirdiği incelemeleri bir rapor haline getirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber