CHP’Lİ KAYA'DAN HÜKÜMETE PROMOSYON ÇAĞRISI:

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, bankaların çay üreticilerine promosyon vermesi gerektiğini ifade ederek hükümete ve ÇAYKUR yönetimine çay üreticilerinin bu hakkına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Kaya, “Buradan iktidar yetkililerine ve ÇAYKUR yönetimine sesleniyorum: Promosyon almak çay üreticilerimizin analarının ak sütü gibi hakkıdır. Çay üreticilerimizin bu hakkına sahip çıkın ve bu hakkı bankalara yedirmeyin, bir an önce gerekli düzenlemeleri yaparak çay üreticilerimizin promosyon almalarını sağlayın” dedi.

PROMOSYON ÜRETİCİLERİMİZİN HAKKIDIR

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, çay üreticilerinin paraları üzerinden bankaların milyarlarca lira kar elde ettiğine ve bunun karşılığında üreticilere promosyon vermeleri gerektiğini ifade ederek promosyon üreticilerimizin hakkıdır" dedi. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Kaya şöyle dedi:

NEDEN PROMOSYON ÖDEMİYORLAR?

“Bilindiği gibi, bankalar kendilerinden maaş alan müşterilerine promosyon ödemeleri yapmaktadır ama aynı bankalar yıllardır çay paralarını kendilerinden alan çay üreticilerimizin promosyon haklarını vermemektedir. ÇAYKUR, çay üreticilerimizden aldığı yaş çayların bedelini bankalara yatırıyor, üreticilerimiz de paralarını bankalardan alıyor. Bu para yılda yaklaşık olarak 3,5 milyar lira yani eski parayla 3,5 katrilyon. Bankalar çay üreticilerimizin bu parasını bazen günlerce bekletiyor, bu paraları değerlendirerek, kullanarak kazanç elde ediyor. O hâlde bankalar, bunun karşılığında neden çay üreticilerimize promosyon ödemiyorlar?”

ÇAY ÜRETİCİLERİMİZİN HAKKINI BANKALARA YEDİRMEYİN

“Çay üreticilerimize promosyon haklarının verilmemesi büyük bir haksızlık değil midir? Buradan iktidar yetkililerine ve ÇAYKUR yönetimine sesleniyorum: Promosyon almak çay üreticilerimizin

analarının ak sütü gibi hakkıdır. Çay üreticilerimizin bu hakkına sahip çıkın ve bu hakkı bankalara yedirmeyin, bir an önce gerekli düzenlemeleri yaparak çay üreticilerimizin promosyon haklarını almalarını sağlayın.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber