banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ KAYA: “MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, pandemi yasaklarında paket servislerle ayakta durmaya çalışan lokanta ve cafe esnaflarının dertlerini dinledi, dükkânların önünde zincirlenmiş masa ve sandalyeleri gözler önüne serdi. Kaya, “Ülkeyi yönetenler hamsi istifi gibi kalabalık topluluklarla, leb-a leb dolu salonlarda kurultaylar yapacaklar, ama esnafın dükkânında iki kişi yan yana oturunca ceza yazacaklar. Ve utanmadan o kongre kalabalıklarını ‘görüntüler yatay’ diye savunacaklar. Görüntüler yatay ama vicdanlar yatmay, vicdanlar ayakta!" dedi.

ESNAFIN MASA VE SANDALYESİ ZİNCİRLENDİ

Yapılan haksızlıkların milleti delirtme noktasına getirdiğini ifade eden Kaya; "Böyle laf mı olur, böyle adalet mi olur? Esnaflar kan ağlıyor. Esnaflarımızı korana değil ama bu haksızlıklar öldürecek. Kendilerine hak olan millete neden yasak? Artık bu haksızlıkları, bu adaletsizlikleri vicdanlar kabul etmiyor. Ülkeyi yönetenler resmen milletin aklıyla alay ediyorlar!" dedi. Trabzon Kunduracılar Caddesi’nde esnaf ziyaretleri yapan ve esnaflarla dertleşen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şunları söyledi:

KORONA DEĞİL ADALETSİZLİK ÖLDÜRÜYOR!

“Trabzon’un Kunduracılar Caddesi’ndeyiz. Bu kritik dönemde paket servisle ayakta durmaya çalışan lokanta ve cafe işleten esnaflarımızın dükkânlarında masaların, sandalyelerin zincirlerle bağlanmış olduğunu gördük. Ceza yememek için kaldırıldığını gördük. Ama diğer yandan Türkiye’nin her yerinden akın akın AKP kurultayına gidenlerin keyfini de gördük. Kamera yatay çekim yaptığı için kalabalık görünüyor diyenleri de gördük. Otobüslerle, hem de çoğu maskesiz bir şekilde güle oynaya AKP kurultayına gidenleri gördük. Leb-a leb dolu kurultay salonlarını ve orada eğlenenleri gördük. Ne maske var ne mesafe. Oralara ceza yok ama esnafın lokantasında iki kişi oturup yemek yiyince ceza var. İki kişi yan yana gelince, çay içince ceza var. Bu nasıl adalettir? Esnaflarımızı korana değil ama bu adaletsizlikler öldürüyor. İnsanın gerçekten deliresi geliyor.”

DEVLET ŞEFKATLİ ELİNİ UZATMALI

Bu zor ve bir o kadar da sıkıntılı dönemde Esnafların ve vatandaşların, devletin şefkatli ellerine ihtiyacı olduğuna değinen CHP’li Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Çay ocağı işleten bir esnafımız la konuştum, diyor ki; yorulduğumda oturduğum sandalyem yüzünden zabıtalar geldi ceza yazdı. Uygulamalar adeta zulme dönüştü. Milletin aklıyla dalga geçiliyor. Sadece esnafın elini kolunu bağlayarak, masasına sandalyesine zincirler vurarak korona tedbirleri uygulanamaz. Bunu artık ne vicdanımız kabul ediyor ne esnafımız kabul ediyor.”

TRABZON ESNAFI GÜNAH KEÇİSİ Mİ?

“Bugün Türkiye’de hemen her yer kırmızı oldu. Bu kırmızı illerin bazıları özellikle cezalandırılıyor. Birçok yerde lokantalar ve dükkânlar açıkken Trabzon’da lokantalar, cafeler kapalı, esnaflarımız paket servisle ayakta durmaya çalışıyor. Trabzon esnafı günah keçisi mi? Böyle adaletsizlik olur mu?”

Dükkânları 5 aydır kapalı olan esnafların dayanacak günün kalmadığına dikkat çeken Kaya, bir dükkân sahibiyle sohbet etti. Sohbet sırasında dükkân sahibi, Kaya’ya şunları iletti:

ÇALIŞANLARIMIZIN GÖZÜNE BAKAMAZ OLDUK

“Ekonomik özgürlüğünü ve sosyal güvencesini kaybetmiş esnaflarımızın iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir vatandaş olabilmesi maalesef mümkün değil. Bizim bir an önce devletin şefkatli ellerine ihtiyacımız var. Çalışanlarımızın ve mal sahiplerimizin gözlerine bakamaz oldu. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Artık çalışanlarımız kısa çalışma ödenekleriyle geçinemiyorlar. 57 çalışanım var 34'üne icra geldi.”

ARTIK AÇMAK İSTİYORUZ

İfade edildiği gibi açılmamız Ramazan sonrasına kalırsa mahvoluruz. Artık gerekli tedbirleri alarak açılmak istiyoruz. Ramazan sonrasına kalırsak Karadeniz esnaflarının dükkânları 7 aydır kapalı olacak. Buna dayanabilmemiz mümkün değil! Biz dükkânlarımızın ne zaman açılacağını bilmiyoruz, biz bir netlik istiyoruz. Vergi yapılandırmalarımız ve SSK yapılandırmalarımızın ödemeleri geldi. Para kazanamıyoruz ki borçlarımızı ödeyelim. Pandemi dönemine ait yapılandırmalarımızın ve faturalarımızın ertelenmesini istiyoruz. Elektrik dağıtım şirketlerinden çok sıkıntımız var, onlardan anlayış bekliyoruz. Kısa çalışma ödeneği 3 ay daha uzatılmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber